Ukraynalı komutandan gazeteciye: Kardeşin hak ettiğini aldı
Ukrayna İnsansız Sistemler Kuvvetleri Komutanı Robert Brovdi, ölen bir denizcinin kardeşi olan gazeteci Abbas Çakar’a gönderdiği e-postada ❝Hak ettiğini aldı❞ ifadesini kullandı.
Ukrayna İnsansız Sistemler Kuvvetleri Komutanı Robert Brovdi, gazeteci Abbas Çakar’a resmi e-posta adresinden gönderdiği mesajda, hayatını kaybeden kardeşi için ❝Hak ettiğini aldı❞ ifadelerine yer verdi.
Abbas Çakar, ağabeyinin ölümünün ardından saldırının sorumlularının hesap vermesi çağrısıyla yazılar kaleme aldı. Brovdi’nin mesajı bu süreçte Çakar’a ulaştı.
Öfkesini artırdı
Abbas Çakar, mesajın ardından yaşadığı öfkenin daha da arttığını belirtti. Bir ülkenin üst düzey komutanının, hayatını kaybeden bir denizcinin ailesine bu ifadeleri kullanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.
Hukuki mücadele
Çakar, ağabeyinin geride iki çocuk bıraktığını ifade ederek, hukuki süreç başlatılana ve sorumlular hakkında sonuç alınana kadar mücadele edeceğini dile getirdi.