Dolar 32,3010
Euro 34,6729
Altın 2.407,37
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Yakakent Belediyesinden öğrencilere İstanbul ve Çanakkale gezisi

SAMSUN (AA) – Yakakent Belediyesi öncülüğünde bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen “İstanbul-Çanakkale Gezisi” gerçekleştirildi.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, gen…

Yakakent Belediyesinden öğrencilere İstanbul ve Çanakkale gezisi
16 Haziran 2023 17:29
83
A+
A-

SAMSUN (AA) – Yakakent Belediyesi öncülüğünde bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen “İstanbul-Çanakkale Gezisi” gerçekleştirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, gençlerin kahraman ecdatlarının destansı öyküsünü Çanakkale'de yakından görme adına bu tür gezilerin çok önemli olduğunu belirtti.

Yakakent Belediyesi olarak her yıl İstanbul ve Çanakkale gezisi düzenlediklerini belirten Kıyma, “Bu yıl 6'ncısını düzenlediğimiz gezi ile 8. sınıf öğrencilerimizi uğurluyoruz. Atalarımızın büyük fedakarlıklarla, canları pahasına bizlere bu toprakları vatan yaptıklarını canlı canlı görmelerini sağlıyoruz. Çanakkale Savaşı, tarihimizin en şerefli sayfalarına yakın tarihimizde yazılan bir zafer destanıdır. Milli birlik ve beraberliğimizi daima canlı tutacak izler bırakan Çanakkale zaferinin nasıl kazanıldığı, öğrencilerimizin gözünde bir kez daha canlanacak. Büyük yararı olduğunu düşündüğümüz bu gezileri fırsat ve imkan buldukça sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra yapılan gezi kapsamında öğrenciler İstanbul'da Ayasofya-ı Kebir Cami-i Şerifi, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camisi, Dikilitaş, Yerebatan Sarnıcı, Mısır Çarşısı ve boğazda tekne turu gerçekleştirdi.

Öğrenciler, Çanakkale'de ise Kilitbahir Kalesi, Namazgah – Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği, Hilali Ahmer Müzesi, Şehitler Abidesi, Seddülbahir, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı turu yaptı.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.