DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Yaşar Doğu Vefatının 59.yıl Dönümünde Anıldı.

Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu’nun vefatının 59.yıl dönümünü programına katıldı.

Yaşar Doğu Vefatının 59.yıl Dönümünde Anıldı.
Banner Resmi
23.08.2021
487
A+
A-

Valimiz Sayın Osman Kaymak, 07.01.2020 Salı günü saat 10.30’da Yaşar Doğu Güreş Eğitim Merkezinde düzenlenen Samsun’umuzun yetiştirdiği ve tarihe Türk Güreşinin Sembolü olarak geçen Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu’nun vefatının 59.yıl dönümünü programına katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Yörgüç Paşa Cami İmam Hatibi Murat Ünal tarafından Yaşar Doğu ve tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu programda yaptığı açılış konuşmasında “Yaşar Doğu belki aramızdan ayrıldı ama onun manevi şahsiyeti gençler üzerinde hala devam ediyor. Bizim güreş eğitim merkezimizdeki her bir sporcunun metaforu bir Yaşar Doğu’dur” dedi.

Yaşar Doğu’nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu yaptığı konuşmasında ‘Sayın Valim şahsınızda tüm değerli protokol üyelerini saygı ile selamlıyorum. Bu törenin organizasyonunda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yaşar Doğu memleketine ve Türkiye’ye aşık, bu doğrultuda hizmet için canını vermiş bir spor adamıdır.” dedi.

Yaşar Doğu’yu anlatan 84 yaşındaki öğrencisi Aziz Güven yaptığı konuşmasında, “Yaşar Doğu alanında dünyanın tek adamıydı. Çoğu sporculara emek verdi. Dünya ve Olimpiyat şampiyonları çıkardı. Ben de onun talebesiyim. Yaşar Doğu, Kavak’tan güreşçileri toplar güreşlere götürürdü, pehlivan yapardı. O mükemmel bir hocaydı.” diye konuştu.

YENİ YAŞAR DOĞU’LAR YETİŞİYOR

Valimiz Sayın Osman Kaymak ise yaptığı konuşmasında, “Biz bu programları her yıl yapıyoruz, yapmamız da gerekiyor. Çünkü şuna inanıyoruz; Türk Milletini millet yapan değerleri var. Yavuz Sultan Selim, Fatih Sultan Mehmet, Yunus Emre, Atatürk ve Samsun’da da Yaşar Doğu var. Bunları gençlere anlatmamız lazım. Bir millet olmak kolay değildir. Allah’a şükür Türk Milletinin sayısız kahramanları var. Ama biz Yaşar Doğu gibi kahramanları gerçek manada anlamalı ve anlatmalıyız. Kavak ilçemizde bulunan Yaşar Doğu Güreş Eğitim Merkezi de gelecek için bizlere ümit veriyor. İnşallah buradan nice Yaşar DOĞU’lar çıkacaktır. Dedi.

Samsun Valisi Sayın Osman KAYMAK konuşmasının devamında “Samsun pek çok vilayette bulunmayan spor alt yapısına sahiptir. Her branşta spor tesisimiz var. Lütfen bu salonlarımızı en iyi şekilde kullanalım. Samsun’u ve Türkiye’yi uluslararası arenada daha çok temsil edecek al bayrağımızı göndere çektirecek, sporcularımıza ihtiyaç var. Bu güzelliklerimizi şampiyonluklarla süslememiz gerekiyor. Ayrıca Yaşar Doğu kültür evinin kazandırılmasında emeği geçen önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Benim temennim bütün sporcu çocuklarımızın orayı ziyaret etmesi, ziyaretin manasını kazanmaları yani bir ders almalarıdır.” dedi

Konuşmalarının ardından Yaşar Doğu Güreş Eğitim Merkezi’nde eğitim gören milli sporcular tarafından şiirler ve Yaşar Doğu’nun sevdiği teknikler icra edilerek jimnastik gösterisi gerçekleştirildi. Yaşar Doğu kitabının yazarı Ahmet Seven ise güreşçinin hayatından anekdotlarla onu anlatan bir konuşma yaptı.

Programın sonunda Valimiz Sayın Osman Kaymak Yaşar Doğu Güreş Eğitim Merkezi’nde eğitim gören ulusal ve uluslararası müsabakalarda ülkemizi başarıyla temsil ederek derece yapan sporcularımızı tebrik ederek, hediye verdi.

Programa ayrıca, Kavak Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak ilçe protokolü, öğrenci ve davetli katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.