DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Yerli Otomobil  Tanıtıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Gebze’de gerçekleşen yerli arabanın tanıtımında yerli otomobilin elektrik güç ünitesi gösterilerek tanıtıma başlanıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Gebze’de gerçekleşen yerli arabanın tanıtımında yerli otomobilin elektrik güç ünitesi gösterildi.

İlk otomobil girişimi Devrim’den 60 yıl sonra tüm hakları Türkiye’ye ait olan yeni yerli araba Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan’ın katılımıyla Gebze’de düzenlenen törenle tanıtıldı.

GÜÇ ÜNİTESİ GÖSTERİLDİ

Yerli otomobilin ilk tanıtımı ise  elektrik güç ünitesi görüntüleri ile başladı. Öncelikle yerli arabalın güç ünitesinin görüntüleri sergilendi.

ŞASESİ HARİKA GÖRÜNÜYOR

Tanıtım sonrasında kulislerde ve izleyenlerdeki en büyük gözlem ise yerli arabanın şasesi hakkında oldu. Tanıtıma katılanlar arasında en çok konuşulan yerli arabaların şaselerinin konuşulmasaydı.

200 BEYGİR GÜÇ

Yerli arabalar elektrik ile çalışacak. İleriye yönelik olarak yapılan çalışmalarda batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketlerinin mevcut olduğu görüldü. Yerli arabalarda 200 beygir güç ile 7.6 saniye, 400 beygir güç ile 4.8 saniye altında 0-100 km/s hızlanma kapasitesi bulunuyor.

OTONOM SÜRÜŞ ÖZELLİĞİ

Tüm özellikler muhteşem bir şekilde dizayn edilmiş, Yerli Yerli otomobil, sürekli olarak merkeze bağlı olacak ve bazı sistem güncellemeleri sürücünün bile hissedemeyeceği şekilde giderilecek. Ayrıca bakım ve parça değişimi gerektiren arıza durumlarında ise sistem, direkt olarak bakım noktasıyla iletişime geçecek.

Yerli arabaların otonom sürüş teknolojisine sahip olması harika. Trafik içinde seyir halinde iken sıkışma olur ise otomobil kendiliğinden otomatik olarak durup kalkabilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.