Dolar 32,8926
Euro 35,2158
Altın 2.454,47
BİST 10.586,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Açık
Samsun
26°C
Açık
Per 26°C
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 29°C

3 Haziran Dünya Bisiklet Günü Ankara’da Kutlandı

3 Haziran Dünya Bisiklet Günü Ankara’da Kutlandı
3 Haziran 2024 21:54
37
A+
A-

3 Haziran Dünya Bisiklet Günü kutlama etkinliği, Ankara Milli Botanik Bahçesi’nde düzenlendi. Birleşmiş Milletler nezdinde 3 Haziran’ın Dünya Bisiklet Günü olarak kutlanmasını teklif eden ülke olan Türkmenistan Büyükelçiliği ve Türkiye Bisiklet Federasyonu koordinasyonunda düzenlenen etkinliğe Tarım ve Orman Bakanlığı Türkiye Milli Botanik Bahçesi Müdürlüğü ev sahipliği yaptı. 

“Dünya Bisiklet Günü” etkinliğine, bisikletin sağlık kazanımlarına ilişkin projeleri ile Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü ve trafikte güvenli bisiklet projeleri ile Jandarma Genel Komutanlığı tarafından destek verdi. 

Etkinlikte bisiklet kullanımının toplum sağlığı, çevre koruma ve ekonomik ve özgür ulaşım yönleriyle faydalarının vurgulandığı protokol konuşmalarını Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türkmenistan’ın Türkiye Büyükelçisi Mekan Ishanguliev, Ankara İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Tarım ve Orman Vakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Kadir Gurbetçi ve Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik yaptı. Törene ayrıca, Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Eğitim Şube Müdürü Jandarma Yarbay Ahmet Çetiner, Afyon Milletvekili Mehmet Taytak, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Vekil Fikret Hayali katıldı. 

Dünya Bisiklet Günü ile ilgili düşüncelerini ifade eden ve herkese çağrı yapan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu“Yaşanabilir bir dünya için, bisikleti seçin diyerek, 7’den 70’e herkesi spor, sağlık ve ulaşım aracı olarak bisiklet kullanmaya, sürdürülebilir çevre ve iklim hedefine katkı vermeye davet ediyoruz. Türkiye Bisiklet Federasyonu olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ve Tarım ve Orman Bakanlıklarımız ile Jandarma Genel Komutanlığının destekleriyle, yerel yönetimlerimizle birlikte ülkemizde bisiklet kullanımını artırma konusunda çalışmaya devam edeceğizTüm kurumlar olarak bir araya geldiğimiz bu etkinlik vesilesiyle Başkent Ankara’dan tüm Türkiye’ye “Yaşanabilir bir dünya için, bisikleti seçin” mesajımızı iletmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Sporcular, basın mensupları, üniversite öğrencileri ve protokolden oluşan bisikletliler ,1,5 km uzunluktaki Milli Botanik Bahçesi yolunda ağaçlar arasında yeşil bir rotada pedal çevirdi. Günün anısına fidan dikimi, hatıra madalyası takdimleri ardından etkinlik Türkmenistan Büyükelçiliği tarafından verilen ikramlar ile sona erdi.

Dünya Bisiklet Günü, bisikletin kolay, uygun fiyatlı, temiz ve çevreye uygun, sürdürülebilir bir ulaşım aracı olarak faydalarına dikkat çekmek amacıyla her yıl 3 Haziran’da kutlanıyor. Bisiklet kullanımı, daha temiz hava ve daha az trafik yoğunluğuna katkı sağlıyor. Beraberinde getirdiği sağlık kazanımları ile sağlık harcamalarını azaltıyor. Ekonomik büyümeyi teşvik eden, eşitsizlikleri azaltan ve iklim değişikliğiyle mücadeleyi güçlendiren sürdürülebilir bir ulaşım sistemi olan bisiklet Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmada kritik öneme sahip. 15 Mart 2018’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, bisiklet kullanımının toplu taşıma sistemlerine entegrasyonuna ilişkin bir kararı kabul etmiş ve bisikletin sürdürülebilir tüketim ve üretimi teşvik eden olumlu bir mesaj taşıdığı, iklim üzerinde olumlu etkisi olduğu vurgulanmıştır.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından belirlenen “Yaşanabilir bir dünya için, bisikleti seçin” sloganıyla bisikletin sadece bir spor aracı olmanın ötesinde, sağlık, ulaşım ve çevre koruma ve iklim değişikliği ile mücadele alanlarında önemli faydalar sağladığına da dikkat çekiliyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki etkinliklerle, bisiklet kullanımının teşvik edilmesi ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlanması hedefleniyor.

3 Haziran Dünya Bisiklet Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye Bisiklet Federasyonu herkesi bisiklet kullanmaya teşvik ediyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.