Dolar 34,0620
Euro 37,8878
Altın 2.811,75
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Çar 23°C
Per 25°C
Cum 25°C
Cts 25°C

Görevden Alınan Haluk Tan’dan Duygusal Veda Mesajı: “Gönlüm Rahat”

Görevden Alınan Haluk Tan’dan Duygusal Veda Mesajı: “Gönlüm Rahat”
14 Eylül 2024 14:44
124
A+
A-

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Samsun Bölge Müdürlüğü görevinden alınan Haluk Tan, kamuoyuna duygusal bir açıklama yaptı. Göreve geliş sürecini ve TFF Samsun Bölge Müdürlüğü’nde geçirdiği dönemde yaptığı çalışmaları anlatan Tan, görevden alınmasına dair değerlendirmelerde bulundu.

Haluk Tan, sporla olan bağının çocukluk yıllarına dayandığını belirterek, Samsun’da amatör kulüplerdeki görevlerinden Samsunspor’da basın sözcülüğü ve genel sekreterlik pozisyonlarına kadar uzanan spor serüvenine değindi. Samsun TFF Bölge Müdürlüğü görevine başlamasını ve bu süreçte bölge futbolunun gelişimi için yaptığı çalışmaları aktaran Tan, görevi boyunca 40’a yakın amatör ve profesyonel kulüp ziyareti gerçekleştirdiğini belirtti. Kulüplerin teknik, fiziksel ve eğitsel ihtiyaçlarını gözlemleyip, bu alanlarda iyileştirmeler yapmak için adımlar attığını söyledi.

Görev süresince Samsun’daki spor yatırımlarını güçlendirmek için çeşitli projeler geliştirdiğini anlatan Tan, Samsunspor tesisleri yanında spor eğitimi için bir bina inşa etme hayalini dile getirdi. Bu binada, bölge futbol paydaşlarına eğitim verilecek, antrenörler, hakemler ve yöneticiler için imkanlar sağlanacak bir yapı kurmayı planladığını söyledi. Ayrıca Samsun’daki iki üniversitenin son sınıf öğrencilerini amatör spor kulüplerine entegre ederek, sağlık, beslenme ve spor bilimleri alanında destek vermeyi hedeflediğini açıkladı.

Tan, görevi sırasında pandemi sonrası çocuklarda hareketsiz yaşam tarzı ve sağlıksız beslenmeye bağlı sağlık sorunlarının artması gibi konulara da dikkat çektiğini ve bu doğrultuda, TFF Bölge Müdürlüğü’nün, ilköğretim okullarında sporun teşvik edilmesi için aktif rol alması gerektiğini vurguladı.

Haluk Tan, görevden alınmasıyla ilgili açıklamasında, “Görevime 2 Eylül 2024 tarihinde gerekli görülen lüzum üzerine son verilmiştir” ifadesine yer verirken, bu durumu kişisel olarak olgunlukla karşıladığını belirtti. Görevden alınma sebebinin “mikro milliyetçilik” olarak tanımlanmasını doğru bulmadığını ve bu tür yakıştırmaların yakışıksız olduğunu vurguladı. Tan, süreçteki yanlış yönlendirmeler ve kişisel davranışların kendisini hedef aldığını düşündüğünü dile getirdi. Buna rağmen, dostlarının, meslektaşlarının ve şehrin önde gelen isimlerinin kendisine gösterdiği desteğin, kendisi için en büyük manevi ödül olduğunu söyledi.

Görev süresince yaptığı tüm çalışmalar ve hayata geçiremediği projeleri bir rapor halinde TFF Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Bahadır Saraç aracılığıyla TFF Başkanı’na iletmek istediğini belirten Tan, bu projelerin TFF yönetimine ulaştırılması umudunu taşıdığını ifade etti.

“Gönlüm Rahat” başlığıyla açıklamasını sonlandıran Tan, gönül kırmanın telafisinin olmadığını vurgulayarak, tüm şehre ve spor camiasına hakkını helal ettiğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.