Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Açık
Samsun
30°C
Açık
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 28°C
Çar 27°C

Kırkpınar’a Antalya Büyükşehir damgası

Kırkpınar’a Antalya Büyükşehir damgası
8 Temmuz 2024 22:24
18
A+
A-

663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Güreşçileri damga vurdu. Başpehlivanlığı ikinci kez üst üste Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin güreşçisi Yusuf Can Zeybek kazanırken, son üç yılda Kırkpınar’da final müsabakasında Antalya Büyükşehir Belediyesi güreşçileri boy gösterdi. Başkan Muhittin Böcek de başkanlık döneminde 7’nci kez altın kemerli sporcuya sahip oldu.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in güreş yatırımları meyvelerini veriyor. Ata sporu güreşe her alanda destek veren Antalya Büyükşehir Belediyesi, 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne de damga vurdu. Bu yıl 5-6-7 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sporcuları başarılarıyla göz doldurdu.

ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ YUSUF CAN ZEYBEK

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Başpehlivanlık müsabakası finaline üç yıldır olduğu gibi Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin iki başpehlivanı çıktı. Finalde, Büyükşehir başpehlivanları Yusuf Can Zeybek ve Mustafa Taş karşı karşıya geldi. 51 dakika süren zorlu mücadele sonrasında Yusuf Can Zeybek, rakibi Mustafa Taş’a üstünlük kurarak, 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri başpehlivanlık unvanını kazandı. Yusuf Can Zeybek, bu başarısıyla ikinci kez üst üste başpehlivanlığı kazanmanın sevincini yaşadı. Yusuf Can Zeybek, 2025 yılında yapılacak 664’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde altın kemerin ebedi sahibi olmak için mücadele etme şansını da yakalamış oldu.

BAŞKAN BÖCEK 7. KEZ ALTIN KEMERLİ SPORCUYA SAHİP

Yağlı güreşe önemli yatırımlar yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de Konyaaltı ve Büyükşehir Belediyesi başkanlık sürecinde 7 kez altın kemeri kazanan sporcuya sahip olmanın mutluluğunu yaşadı. İlk altın kemerli sporcuya 2006 yılında Konyaaltı Belediye Başkanlığı döneminde Osman Aynur ile ulaşan Muhittin Böcek, daha sonra ise 2013 ve 2017 yıllarında İsmail Balaban ile kazandı. 2019 yılında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Muhittin Böcek, aynı yıl Büyükşehir Belediyesi sporcusu Ali Gürbüz, 2022 yılında Mustafa Taş, 2023 ve 2024 yıllarında da Yusuf Can Zeybek ile altın kemer almanın sevincini yaşadı.

SON ÜÇ YILDA FİNALİSTLER BÜYÜKŞEHİR’DEN

Antalya Büyükşehir Belediyesi sporcuları son yıllarda Kırkpınar’da sık sık adından söz ettirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcuları son üç yılda Sarayiçi Er Meydanı’nda başpehlivanlıkta finali kimseye bırakmadı. 2022 yılında Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcuları Mustafa Taş ile Cengizhan Şimşek karşı karşıya gelirken, 2023 yılında Yusuf Can Zeybek ve İsmail Balaban, 2024 yılında da Yusuf Can Zeybek ve Mustafa Taş karşılaştı. Aynı kulüp sporcuları olmalarına rağmen Büyükşehir Belediyesi sporcuları altın kemeri kuşanmak için kıyasıya bir mücadele sergiledi.

ALTBOYLAR DA ANTALYA BÜYÜKŞEHİR DAMGASI

663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne Antalya Büyükşehir Belediyesi Güreş Koordinatörü Hasan Aydın, antrenörler Ufuk Atalan ve İsmail Susuz eşliğinde hazırlanan sporcular önemli başarılar elde etti. Büyükşehir Belediyesi sporcularından Erkan Taş başaltı boyunda birinci olarak başpehlivanlığa yükseldi. Başaltı boyunda ise Onur Susuz ve Uğur Şimşek üçüncü oldu. Büyük orta boyunda Batuhan Güzel ikinci, Küçük Orta Küçük’te Yusuf İslam Taş birincilik elde etti. Deste büyük boyda Bayram Berk Karaca ikinci, Mustafa Can Erdem üçüncü, deste orta boyda Mustafa Naz üçüncü, ayak boyunda Ramazan Torun üçüncü, Minik 2’de Süleyman Tufan birincilik elde etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.