Dolar 32,4770
Euro 34,9370
Altın 2.435,95
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Az Bulutlu
Samsun
22°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 18°C

Samsun’da düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivan Fatih Atlı oldu

SAMSUN (AA) – Samsun'un Alaçam ilçesinde düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Yöresel Ürünler Tarım Fuarı'nda başpehlivanlığı Fatih …

Samsun’da düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivan Fatih Atlı oldu
19 Ağustos 2021 00:46
659
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Alaçam ilçesinde düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Yöresel Ürünler Tarım Fuarı'nda başpehlivanlığı Fatih Atlı kazandı.

Alaçam Ziraat Odası Başkanlığı ve Muhtarlar Derneği iş birliğiyle Geyikkoşan Güreş Alanı'nda düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerine 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Ali Gürbüz de dahil 33'ü başpehlivan olmak üzere bin civarında pehlivan katıldı.

Başpehlivanlar, Kastamonu ve Sinop'ta yaşanan sel felaketinden ötürü güreş alanına Türk bayrağı ve “Geçmiş olsun” yazılı pankartla çıktı.

Alaçam Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneğince ayrıca sel felaketinden zarar gören vatandaşlara destek olmak amacıyla yardım kampanyası da düzenledi. Toplanan 12 bin 165 lira, selzedelere gönderilmek üzere Alaçam Kaymakamlığına teslim edildi.

Başpehlivan güreşlerinin finalinde Tanju Gemici'yi yenen Fatih Atlı, başpehlivan oldu.

İş insanlarının katılımıyla 150 bin liradan açılan güreş ağalığı yarışını, 555 bin lira veren önceki dönem güreş ağası Turgut Şahin kazandı. Alana getirilen ağalık koçunu Şahin, Alaçam İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağışladı.

Şahin, ağalığın bir gönül işi olduğunu vurgulayarak, “Benim için ağalık mühim değil. Benim için herkes ağadır. Güreşlere katılan tüm seyircilerimiz başta olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir de Alaçam güreşlerinin tarihin en eski güreşlerinden olduğunu belirterek, “Özellikle bu dönemlerde vatandaşlarımızın moral ve motivasyona ihtiyacı vardı. Son 20 yılda Kırkpınar güreşlerinde altın kemer kazanan 33 başpehlivanı davet ettik. Geldiler ve kol bağladılar. Onlara teşekkür ediyorum. 'Karadeniz'in Kırkpınarı' diyebiliriz. Kırkpınar ve Elmalı'dan sonra tarihi olarak en uzun düzenlenen güreşler, Alaçam Geyikkoşan güreşleridir.” diye konuştu.

Muhabir: Yasin Tuncer

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.