DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Samsunspor’un acı günü unutulmadı

SAMSUN (AA) – Samsun Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 34 yıl önce Samsunspor kafilesinin Malatya deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazasının yıl dönümü dolayısıyl…

Banner Resmi
19.01.2023
128
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 34 yıl önce Samsunspor kafilesinin Malatya deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazasının yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Zülkif Dağlı mesajında, 20 Ocak 1989'da Samsunspor'un Malatyaspor deplasmanına giderken geçirdiği elim trafik kazasında hayatını kaybeden teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ile takım otobüsü şoförü Asım Özkan'ı saygı ve rahmetle andığını belirtti.

Türk futbol tarihinin en acı hadiselerinden biri olarak tarihe geçen kazanın sadece Samsunspor'a gönül verenlerin değil, tüm spor camiasının ve futbolseverlerin hafızalarında yer ettiğini anlatan Dağlı, şunları kaydetti:

“Şanlı bayrağımızdan aldığı renkler ve Atatürk armalı formasıyla hak ettiği mutlu günlere ulaşacağına inandığımız Samsunspor, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da büyük başarılara imza atacaktır. Gençlik ve spor kenti olan şehrimizde büyük taraftarıyla bizleri gururlandıran Samsunspor'umuzun kazandığı her başarı göğsümüzü kabartmakta, yeni galibiyetler için umut vermekte, heyecan uyandırmaktadır. Yüreğimizi yakan kazayla hayatlarını kaybeden Samsunsporlu kardeşlerimi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.”

Yusuf Ziya Yılmaz ise 20 Ocak 1989'un Samsunluların yüreğinde büyük acıların yaşandığı tarih olarak yer aldığını vurguladı.

Kazanın tüm Türkiye'yi yasa boğduğuna işaret eden Yılmaz, “Acısını hala içimizde yaşadığımız bu elim kazadan sonra Samsunspor'umuz, manevi
olarak çok yıpranmıştır. Kırmızı-beyaz takımımız renklerine bu kazadan sonra siyah eklemiş, büyük acının izleri formamızda unutulmamak üzere taşınmaya başlanmıştır. Elim kazada hayatını kaybeden, kalbimizde unutulmaz yeri olan futbol şehitlerimizi ve ebedi hayata irtihal etmiş Samsunspor'a gönül vermiş herkesi rahmetle anıyorum.” açıklamasında bulundu.

Mustafa Demir de tarifsiz acının yaşandığı kazanın 34. yılında, hayatını kaybedenleri rahmet, minnet ve dua ile anarak, “Samsunspor bizim için birlik ve beraberliğin, azmin, tutkunun, acının, sevincin sembolüdür. Samsunspor'umuzun bu acı gününü aradan geçen yıllara rağmen unutmuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Mehmet Fatih Duman

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.