Dolar 32,5696
Euro 34,9457
Altın 2.426,61
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 32°C
Az Bulutlu
Samsun
32°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 18°C

Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası, Samsun’da başladı

SAMSUN (AA) – Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Samsun'da düzenlenen Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası, başladı.İlkadım Satranç Salonu&#3…

Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası, Samsun’da başladı
19 Mayıs 2023 19:03
132
A+
A-

SAMSUN (AA) – Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Samsun'da düzenlenen Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası, başladı.

İlkadım Satranç Salonu'nda gerçekleştirilen Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası'na 7-18 yaş arasında 374 sporcu katılıyor. 25 Mayıs'ta sona erecek turnuvada dereceye girenlere toplam 100 bin lira ödül ile çeşitli hediyeler dağıtılacak.

“Uluslararası Usta” (IM) Alparslan Işık, “Kadın FIDE Ustası” (WCM) Elif Zeren Yıldız ve Gülcan Sena Kayış, “Usta adayı” (CM) Bora Çilek ve Timür Önal, “FIDE Ustası” (FM) Emirhan Tarlabaşı, Batu Angün ve Umut Ata Akbaş gibi sporcuların da yarışacağı turnuvada şampiyon olan sporcu, 2023 Türkiye Şampiyonası'na doğrudan katılım hakkı elde edecek.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı hep birlikte coşkuyla kutlamak ve bu coşkuyu büyütmek için Samsun'da olduklarını söyledi.

Tulay, 2023 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası'nda Türkiye'nin dört bir yanından sporcuların hamle yaptığını, Ankara'da da Türkiye Emektarlar Satranç Şampiyonası'nın başladığını anlatarak, şunları kaydetti:

“Böylece federasyon olarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mızı da içeren Gençlik Haftası kapsamında aynı anda iki turnuvamızı başlattık. Türkiye'nin satranç ile yetişmiş çok iyi nesillere ihtiyacı var. Satranç sınıflarınız ile satrancın herkes için erişilebilir, eşitleyici özelliklerinin de altını çizen projelerimizle Türkiye'nin dört bir yanındayız. Türk satrancı için, Türkiye için büyük hayallerimiz, hedeflerimiz var ve biz bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için hazırız. 19 Mayıs-30 Ekim tarihleri arasında 'Yüzyılın Hamlesi' kampanyamız ile Cumhuriyetin 100. yılına ilişkin özel etkinlikler düzenleyecek, projeler, turnuvalar gerçekleştireceğiz.”

Turnuvanın başlaması dolayısıyla düzenlenen törene Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Türkiye Satranç Federasyonu Samsun İl Temsilcisi Duran Karaköse ile sporcuların aileleri katıldı.

Muhabir: Alim Tunçay

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.