Dolar 32,5998
Euro 34,8142
Altın 2.493,71
BİST 9.478,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 29°C

Çanakkale Gezici Müzesi Gerze’de

ÇANAKKALE’YE GİTME İMKÂNI OLMAYAN BAŞTA ÖĞRENCİLER OLMAK ÜZERE TÜM VATANDAŞLARIN MÜZEDEKİ PARÇALARI GÖRMELERİ MİLLİ VE MANEVİ DUYGULARI YAKINDAN HİSSETMELERİ İÇİN 10 YILDIR ANADOLU’YU KARIŞ KARIŞ GEZEN ÇANAKKALE MÜZESİ SİNOP GERZE’YE GELDİ.

Çanakkale Gezici Müzesi Gerze’de
18 Şubat 2020 18:30
353
A+
A-

Çanakkale’ye gitme imkânı olmayan başta öğrenciler olmak üzere tüm vatandaşların müzedeki parçaları görmeleri milli ve manevi duyguları yakından hissetmeleri için 10 yıldır Anadolu’yu karış karış gezen Çanakkale Müzesi Sinop’un Gerze ilçesine geldi.

İçerisinde bin parçanın bulunduğu müze yoğun bir katılımla açılırken, müze genel koordinatörleri ziyaretçilere her bir parçanın önemini tek tek anlattı. Müzede yer alan tüm parçalar birbirinden kıymetli ve anlamlı olmalarından dolayı ziyaretçiler duygu dolu anlar yaşadı.

Özellikle İngiliz donanmasının, Türk askerlerinin ayağında ayakkabı olmadığını fark etmesi ve bununla birlikte ayağa saplanan zehirli ok tasarlayarak, birçok Türk askerinin ölümüne sebebiyet vermesi ve o anlardan günümüze kalan şehitlerimizin ok parçalı çarıkları misafirlerin gözyaşlarına sebep oldu.

On binlerce şehit kanının döküldüğü Çanakkale Savaşı’nda, Sinop 1488 askeriyle en çok şehit veren illerden biri olurken, Gerze ise 160 şehidiyle kayıtlara geçti.

Çanakkale Müzesi Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan bu yıl müzenin son gezme yılı olduğunu belirterek Gerze’den sonra Ayancık ardından da Çanakkale’ye götürüleceğini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.