Dolar 32,4478
Euro 34,4878
Altın 2.471,68
BİST 9.581,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 32°C
Az Bulutlu
Samsun
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 19°C
Cum 21°C
Cts 17°C

KOSGEB’in girişimcilere destekleri devam ediyor

SİNOP ( AA) – Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Sinop İl Müdürü Nedim Kaşıkırık, kentte …

KOSGEB’in girişimcilere destekleri devam ediyor
27 Ekim 2022 13:56
105
A+
A-

SİNOP ( AA) – Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Sinop İl Müdürü Nedim Kaşıkırık, kentte bulunan işletmelere son 10 yılda 49 milyon lira hibe, 144 milyon lira da kredi verildiğini bildirdi.

Kaşıkırık, AA muhabirine, 2012 yılında kurulan KOSGEB Sinop Müdürlüğüne başvuran işletmelerin geri ödemesiz hibe desteği ve kredi desteğinden yararlandıklarını söyledi.

Girişimcilik, işletme geliştirme, AR-GE teknoloji üretim ve yerlileştirme, işletme geliştirme, büyüme ve uluslararasılaşma destek programlarıyla KOBİ'lere destek verdiklerini anlatan Kaşıkırık, “2012 yılından bu zamana kadar toplam 49 milyon 38 bin 398 lira hibe, 144 milyon 382 bin 225 lira da kredi kullandırdık. Bu yıl ise 123 işletmeye 2 milyon 900 bin lira hibe desteği, 22 işletmeye de 2 milyon 200 bin lira kredi kullandırıldı. Ayrıca kredi faiz destek programları kapsamında 2021 yılında Sinop'ta yaşanan sel felaketi için 71 milyon lira kredi desteği sağlandı, faizin tamamı KOSGEB tarafından karşılandı.” dedi.

Türkiye'de olduğu gibi Sinop'ta da girişimcilik desteği verilmeye devam ettiklerini vurgulayan Kaşıkırık, “Özellikle iş kurmayı düşünen, imalat ile ilgili destek bekleyen işletmeler, il müdürlüğünü ziyaret ederek bilgi alabilir. Devletimiz hem sıfır faizli hem de hibe destekli kredilerle girişimcilerimizin yanında olacaktır. Vatandaşlarımızı bu konuda dolandırmak isteyenlere karşı da uyarmak istiyorum. 'Biz size danışmanlık ve kredi desteği sağlayacağız' gibi sözlerle yaklaşanları dikkate almadan her türlü bilgiyi aracısız ve ücretsiz olarak KOSGEB İl Müdürlüğünden alabilirler.” diye konuştu.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.