Dolar 32,5659
Euro 34,7746
Altın 2.492,39
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Sinop meclisinden şehitler için saygı duruşu

SİNOP BELEDİYESİ MECLİSİ İDLİB ŞEHİTLERİ İÇİN SAYGI DURUŞUNDA BULUNDU.

Sinop meclisinden şehitler için saygı duruşu
16 Ekim 2021 13:51
341
A+
A-

Sinop Belediyesi Meclisi İdlib şehitleri için saygı duruşunda bulundu.

Sinop Belediyesi Meclis toplantısı ikinci oturumu belediye toplantı salonunda gerçekleşti. Meclis üyeleri toplantı öncesi Uğur Mumcu Meydanı’nda şehitler için saygı duruşunda bulundu. Belediye Başkanı Barış Ayhan ve meclis üyeleri Suriye İdlib’de kahraman askerlere yapılan hain saldırıda şehit düşen Mehmetçikler için ortak bir mesaj yayımladı. Mesajı Belediye Başkanı Barış Ayhan okudu. Mesaj şu ifadeleri içerdi:

“27 Şubat tarihinde Suriye İdlib’de hain teröristlerce yapılan saldırıda 34 kahraman askerimiz şehit oldu. 34 ailenin evine şehit ateşi düştü, milletimizin içi yandı. Üç aylara girişin müjdecisi Regaib Kandili alçak saldırıyla gölgelendi. Vatanımız kurulduğu günden bu yana, stratejik konumu münasebetiyle türlü baskılara nice saldırılara uğratıldı. Cephelerde kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla mücadele eden bu vatanın aziz evlatları, bir karış vatan toprağını vermemek adına can siperane mücadele verdi. Milletimiz, özgürlük ve tam bağımsızlık uğrunda düştüğü her yerden daha da güçlenerek kalkmasını bildi. Dün Çanakkale’de nasıl bir vatan sevgisi, nasıl bir azim ile başları kınalı atalarımız mücadele ettiyse bugün de, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; ’Yurtta sulh cihanda sulh’ öğretisi ile huzur ortamını sağlamak için İdlib’de bulunan kahraman askerlerimiz vatanından evinden uzakta mücadele veriyor. Kahraman askerlerimize yapılan bu alçakça saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu saldırıya sessiz kalamayız. Mehmetçiklerimizi hayatının baharında ailelerinden, eşlerinden, yarının göz aydınlığı çocuklarından koparan hainlerden şehitlerimizin her damla akan kanının hesabı sorulmalıdır. İçimizi yakan bu olayın failleri hesap vermelidir. Zor bir dönemden geçiyoruz, ülkemizin içinde bulunduğu ve itilmek istediğimiz durum apaçık ortadadır. Bu şartlar doğrultusunda bizlere düşen; birlik ve beraberliğimizi idame ettirerek tek yumruk olmak ve hainlerin karşısında dimdik durmaktır. Unutulmamalıdır ki; biz birlikte çok güçlüyüz. Bu vesileyle; İdlib’de hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.