Dolar 32,3111
Euro 34,6836
Altın 2.411,58
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Sinop Üniversitesinde “Ağaçlar kitap açtı” etkinliği gerçekleştirildi

SİNOP (AA) – Sinop'ta bir grup üniversite öğrencisi, arkadaşlarını kitap okumaya teşvik etmek amacıyla kampüs içinde yer alan ağaçlara kitap …

Sinop Üniversitesinde “Ağaçlar kitap açtı” etkinliği gerçekleştirildi
25 Kasım 2022 14:26
275
A+
A-

SİNOP (AA) – Sinop'ta bir grup üniversite öğrencisi, arkadaşlarını kitap okumaya teşvik etmek amacıyla kampüs içinde yer alan ağaçlara kitap astı.

Sinop Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Yeniler Kulübü üyelerince üniversite kampüsünde “Ağaçlar kitap açtı” etkinliği gerçekleştirildi.

Kitap okuma alışkanlığını artırmak amacıyla yapılan etkinlikte, üniversite kampüsünde yer alan ağaçlara kitaplar asıldı. Ağaçlara asılan kitaplar, başka öğrenciler tarafından okunmak üzere alındı.

Yeniler Kulübü Başkanı Emrehan Gücükatalak, AA muhabirine, kitap okumanın insanı her açıdan ileriye taşıyan bir aktivite olduğunu söyledi.

Gelişen teknolojiyle kitap okuyanların sayısının düştüğünü ifade eden Gücükatalak, bu duruma dikkati çekebilmek düşüncesiyle sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmeye karar verdiklerini belirtti.

Gücükatalak, arkadaşlarını kitap okumaya teşvik edebilmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, “Kitap okumak, ucu bucağı olmayan ve kişiyi bilimsel anlamda da kişisel anlamda da çok ileriye taşıyan bir eğitim. Daha önce üniversitemizde böyle bir etkinlik görmedim. O nedenle çok da rağbet gördü. Çünkü insanlar bakıyor, ağaçlarda kitaplar ne alaka diye. Bu durum dikkatlerini çekiyor. Yani bir insanın bile oradan kitap alması bizim için büyük mutluluk vesilesi.” ifadelerini kullandı.

Kulüp üyesi ve üniversite öğrencisi Evrim Çelik ise etkinliğin amacına ulaşmasından memnun olduklarını dile getirerek, “Vermek istediğimiz mesaj başarılı oldu. Öğrenci arkadaşlarımızın alışık olmadıkları bir durumdu. Gördüklerinde şaşırdılar, aynı zamanda memnun kaldılar.” dedi.

Muhabir: Ferhat Demircan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.