Dolar 32,3811
Euro 34,7754
Altın 2.396,64
BİST 10.234,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Sinop’ta ayılar iki katlı evin terasındaki kovanlara zarar verdi

SİNOP (AA) – Sinop'ta ayılar, iki katlı evin terasına yerleştirilen 20 arı kovanına zarar verdi. Ayancık ilçesi Belpınar köyünde arıcılık …

Sinop’ta ayılar iki katlı evin terasındaki kovanlara zarar verdi
4 Nisan 2022 12:11
153
A+
A-

SİNOP (AA) – Sinop'ta ayılar, iki katlı evin terasına yerleştirilen 20 arı kovanına zarar verdi.

Ayancık ilçesi Belpınar köyünde arıcılık yapan ve ilçe merkezinde ikamet eden Eren Öztürk, sabah saatlerinde geldiği köy evinin terasında kovanların parçalandığını ve arıların telef olduğunu gördü.

O anları cep telefonuyla kaydeden Öztürk, AA muhabirine, bölgedeki ayı varlığını bildikleri için kovanları iki katlı evlerinin terasına yerleştirdiklerini söyledi.

Kovanları parçalanmış halde bulduğunu ve çevrede ayı izlerine rastladıklarını anlatan Öztürk, “Maalesef kovanları terasa çıkarmak da çare olmadı. Yaptığımız incelemede ayıların duvardan tırmanarak evin üzerine çıktıklarını belirledik. Çünkü duvarda ayak ve tırnak izleri var.” dedi.

Yaşanan olay karşısında şaşkın ve üzgün olduğunu vurgulayan Öztürk, “Gördüğüm manzara beni gerçekten çok üzdü. Tüm emeklerime yazık oldu. Geriye bir tane bile kovan kalmamış. O duvardan nasıl oldu da evin üzerine çıktılar şaşkınım. Artık yapacak bir şey yok.” diye konuştu.

Öztürk, yaklaşık 25 bin liralık zararının olduğunu belirterek, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin olay yerinde inceleme yapacaklarını kaydetti.

Muhabir: Berin Alpaslan Gökçe

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.