Dolar 32,2457
Euro 34,7272
Altın 2.390,37
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Sal 21°C
Çar 21°C
Per 18°C
Cum 19°C

Sinop’ta sürücülere yönelik denetim yapıldı

SİNOP (AA) – Sinop Valisi Mustafa Özarslan, kentte yapılan trafik denetimine katılarak sürücülere uyarılarda bulundu.Sinop-Samsun kara yolu Taşmanlı mevkisinde jandarma ekiplerince yapılan denetime katılan Vali Özarslan, durdurulan araçların sürücüleri il…

Sinop’ta sürücülere yönelik denetim yapıldı
24 Ekim 2023 17:23
71
A+
A-

SİNOP (AA) – Sinop Valisi Mustafa Özarslan, kentte yapılan trafik denetimine katılarak sürücülere uyarılarda bulundu.

Sinop-Samsun kara yolu Taşmanlı mevkisinde jandarma ekiplerince yapılan denetime katılan Vali Özarslan, durdurulan araçların sürücüleri ile bir süre sohbet etti.

Trafik kurallarına uymaları konusunda sürücülere uyarı ve tavsiyelerde bulunan Özarslan, bilgilendirici broşürler de dağıttı.

Vali Özarslan, burada gazetecilere, trafik kazalarını en aza indirme noktasında eğitim faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi.

Ülkedeki yol konforunun artmasıyla insan hatasından kaynaklı ölümcül sonuçlar doğuran kazaların meydana geldiğini vurgulayan Özarslan, şöyle konuştu:

“Yapılan denetimlerde görüyoruz ki genel olarak ön koltukta emniyet kemeri uygulamasına riayet var. Kurallara vatandaşlarımız uyuyor. Ama maalesef arka koltukta kullanmama durumlarını görüyoruz. O konuda da eğitim faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Bir emniyet kemeri kullanımı kaza sonrası ölüm riskini yüzde 45 azaltıyor. Yol standartlarımız yükseldi ancak insani hatalardan kaynaklı eksikliklerimiz var. Bu konuda daha çok çalışmamız lazım.”

Muhabir: Dilek Sezen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.