Dolar 34,2104
Euro 37,3141
Altın 2.947,95
BİST 8.832,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 15°C
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C

“İNSANLAR ARTIK SADECE ‘YAŞAMAK’ İSTİYOR”

“İNSANLAR ARTIK SADECE ‘YAŞAMAK’ İSTİYOR”
13 Ekim 2024 19:58
50
A+
A-

Türkiye’de son günlerde yaşanan şiddet, cinayet ve taciz olayları sonrası insanların sokağa ‘korkuyla’ çıkmaya başladığını belirten Memleket Partisi Toroslar İlçe Başkanı Doğan Dalda, “Türkiye’de insanlar artık sokağa çıkanken, başlarına kötü bir şey gelmeden eve dönebilmeyi hayal ediyor. İnsanlar iyi koşullarda yaşamanın ötesinde, artık sadece ‘yaşamak’ istiyor” dedi.

Memleket Partisi Mersin Toroslar İlçe Başkanı Doğan Dalda, Türkiye’de son günlerde meydana gelen ve medyaya da yansıyan şiddet, cinayet ve taciz olaylarını hatırlatarak; vatandaşların yaşadığı ekonomik sorunların yanı sıra artık ‘can güvenliği’ noktasında da kaygılar duymaya başladığını belirtti. Diyarbakır’da Narin Güran’ın, İstanbul’da İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in vahşice katledildiğine dikkat çeken Dalda; kadınların ve çocukların artık korku içinde yaşadığını, gençlerin ise geleceğe dair umutlarını kaybettiğini belirtti.

“Gençlerimiz Geleceğe Dair Umutlarını Kaybetmeye Başladı”

Türkiye’nin farklı noktalarından her gün iç karartıcı haberler aldıklarını belirten Doğan Dalda, “Artan kadın cinayetlerinden, genç yaşta intiharlardan, insanların uyuşturucu ve kumar batağına çekilmesinden, her gün yurdun farklı noktalarında yaşanan şiddet olaylarından artık bıktık. İnsanlarımız sokağa ‘korkuyla’ çıkar hale geldi. Geleceğe dair hayaller kurması gereken gençlerimiz, bugün sadece sokağa çıkarken başlarına kötü bir şey gelmeden eve dönebilmenin hayalini kurmaya başladı. Sınırlarımız delik deşik, sokaklarımız güvensiz hale geldi. Gençlerimiz geleceğe dair umutlarını kaybetmeye başladı” dedi.

“Vatandaşların Can Güvenliğini Sağlamak Devletin Temel Görevidir”

Mersin KYK Kız Yurdu önünde önceki gün öğrencilerin gerçekleştirdiği protesto yürüyüşünün de bu gerçeği gözler önüne serdiğine dikkat çeken Dalda, “Bir öğrencinin zorla araca bindirilip cinsel saldırıya uğradığı yönünde daha sonra asılsız olduğu açıklanan haberler üzerine onlarca kadın yurttan çıkıp protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Yetkili merciler, iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Ancak iki erkeğin, iki kız öğrenciye yoldan geçerken uygunsuz ve rahatsız edici sözler söylediği iddiasıyla bir ihbar geldiği de açıklandı. Sadece bu durum bile sokaklarda yaşanan taciz gerçeğini gözler önüne sermiyor mu” diye konuştu.

Dalda, vatandaşların can güvenliğini sağlamanın devletin temel görevi olduğunu vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.