Dolar 34,2104
Euro 37,3141
Altın 2.947,95
BİST 8.832,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 15°C
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C

İstanbul’dan Antalya’ya 4 saat 45 dakikada gidilecek

İstanbul’dan Antalya’ya 4 saat 45 dakikada gidilecek
13 Ekim 2024 10:14
54
A+
A-

ANTALYA-BHA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçtiğimiz Nisan ayında yaptığı açıklamada, Antalya’nın Eskişehir ile hızlı tren ağına bağlanacağını duyurdu. 425 kilometrelik Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Isparta/Burdur-Antalya hattı ve 541 kilometrelik Kayseri-Aksaray-Konya-Seydişehir-Antalya hattında etüt proje çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Yeni hat, saatte 200 kilometre hız yapabilecek trenlerle hizmet verecek. Bu hat, aynı zamanda İstanbul-Ankara-İzmir gibi büyük şehirleri birbirine bağlayan mevcut hızlı tren projeleriyle de entegre olacak.

İstanbul’dan Antalya’ya 4 saat 45 dakika

Proje tamamlandığında, Antalya’ya hızlı trenle İstanbul’dan sadece 4 saat 45 dakikada ulaşılabilecek. İstanbul-Eskişehir arasındaki mevcut hızlı tren hattı kullanılarak, Eskişehir’den Kütahya, Afyonkarahisar, Burdur ve Isparta üzerinden Antalya’ya doğrudan ulaşım sağlanacak. Bu hat, Antalya’nın demiryolu ağına bağlanmasıyla ulaşımda büyük kolaylık sunacak.

4 İl arasında ulaşım kolaylaşacak

Hızlı tren hattı, Antalya’nın yanı sıra Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar ve Burdur illerini birbirine bağlayacak. Burdur’a kadar olan hattın yapımı yıllar önce tamamlanmış, ancak 2. Dünya Savaşı’nın neden olduğu ödenek yetersizliği nedeniyle proje yarım kalmıştı. Bakan Uraloğlu, yeni hattın tamamlanmasıyla birlikte bu illerin ekonomisinde de canlılık beklediklerini belirtti.

Afyonkarahisar durağında Ankara-İzmir hattıyla entegre edilecek

Yeni hızlı tren hattı, İstanbul-Eskişehir arasındaki mevcut hızlı tren hattına bağlanacak. Ayrıca, yapımı devam eden Ankara-İzmir hattı, Afyonkarahisar durağında entegre olacak. Bu sayede Antalya’ya birçok şehirden hızlı ve konforlu ulaşım mümkün hale gelecek.

Bu Haber Birlik Haber Ajansından alınmıştır

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.