Dolar 32,5941
Euro 34,7657
Altın 2.419,89
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Az Bulutlu
Samsun
29°C
Az Bulutlu
Çar 30°C
Per 20°C
Cum 18°C
Cts 20°C

“3. Axe Capoeira Festivali” Trabzon’da başladı

TRABZON (AA) – Trabzon'un Maçka Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen “3. Axe Capoeira Festivali” başladı. Maçka Kültür Merkezi'nde …

“3. Axe Capoeira Festivali” Trabzon’da başladı
12 Kasım 2022 09:43
115
A+
A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un Maçka Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen “3. Axe Capoeira Festivali” başladı.

Maçka Kültür Merkezi'nde düzenlenen festivalin açılışında konuşan Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, kendisinin de eski sporcu olduğunu belirterek, festivalin, hem capoeira sporunun tanıtımı hem de ilçede bu sporu gençlerle buluşturmak açısından farkındalık olacağını söyledi.

Uluslararası Axe Capoeire grup kurucusu ve grup lideri Marcus Antanio Da Silva ise bu sporun Afrikalı köleler tarafından Brezilya'da geliştirilen bir savunma sanatı olduğunu ifade ederek, “Dans, müzik akrobasi ve kendini savunma tekniklerinin bir kombinasyonu. Köleler, zamanında kendilerini sahiplerinden korumak için geliştirmişler. Bugünlerde capoeira, Brezilya'dan dünyaya yayılan günümüzün en popüler spor branşlarından birisi.” dedi.

Dünya Capoeira Federasyonu Türkiye Temsilcisi Halit Yalçın, capoeiranın internetin ilk yıllarında filmler ve videolar sayesinde yayıldığını vurgulayarak, “Biz de 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi'nde filmlerden etkilenip bir capoeira topluluğu kurduk. Avrupa'dan ulaşabildiğimiz bazı hocalarla iletişime geçtik. Capoeirayı geliştirmeye, gençlerimize özellikle ailelere ve çocuklara ulaştırmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

​​​​​​​Doğu Karadeniz Axe Capoeira Temsilcisi Muhammed Karal da 600 yıllık tarihe sahip capoeiranın, içerisinde esneklik, savunma, akrobasi ve müziği barındıran, yoğun bir felsefesi, disiplini ve kültürü olan, savunma sporundan daha çok bir yaşam biçimi olduğunu dile getirdi.

Program, capoeira gösterisiyle tamamlandı.

Festival, yarın Sümela Manastırı ve Trabzon Kent Meydanı'nda capoeira gösterileri, 10 Kasım Perşembe günü ise kuşak sınavının ardından sona erecek.

Muhabir: Ercan Doğan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.