Dolar 32,3928
Euro 34,8040
Altın 2.399,80
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

AK Parti Tokat İl Başkanı Aldemir’den Tokat Havalimanı açıklaması:

TOKAT (AA) – AK Parti Tokat İl Başkanı Cüneyt Aldemir, Tokat Havalimanı'ndan 25 Mart'tan 25 Nisan'a kadar 8 bin 905 yolcuya hizmet …

AK Parti Tokat İl Başkanı Aldemir’den Tokat Havalimanı açıklaması:
26 Nisan 2022 17:01
180
A+
A-

TOKAT (AA) – AK Parti Tokat İl Başkanı Cüneyt Aldemir, Tokat Havalimanı'ndan 25 Mart'tan 25 Nisan'a kadar 8 bin 905 yolcuya hizmet verildiğini bildirdi.

Aldemir, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Tokat Havalimanı'nın açılışının 25 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldığını hatırlattı.

Tokat'ın çok önemli yatırımlar aldığını belirten Aldemir, “Türkiye gibi Tokat da büyümeye ve her anlamda iddialı bir şehir olmaya devam ediyor. Daha havalimanımızın açılışının mutluluğunu yaşarken Çamlıbel Tüneli, Niksar-Ünye, Zile-Alaca ve Mecitözü yolları ile ilgili gelişmeler de kara yolu, hızlı tren ve limanlara ulaşım açısından, ilimizin geleceği için bizleri ayrı heyecanlandırmıştır.” dedi.

Ulaşımın yanı sıra diğer alanlarda da gelişmeler yaşandığını, bu gelişmeler ışığında şehrin ekonomik anlamda hızla büyüyeceğini vurgulayan Aldemir, tarım, hayvancılık, turizm gibi birçok alanda gelişen Tokat'ı görmeye çok yaklaştıklarını söyledi.

Havalimanındaki uçak seferleri ve yolcu sayısıyla ilgili de bilgi veren Aldemir, şunları kaydetti:

“Sayın milletvekillerimizle birlikte THY Yönetim Kurulu Başkanı'nı ziyaretlerimiz, görüşmelerimiz oldu. Mevcut durumda haftanın 4 günü (pazartesi, çarşamba, cuma, pazar) İstanbul Havalimanı'ndan, haftanın 3 günü (salı, perşembe, cumartesi) İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Tokat Havalimanı'na seferler var. Havalimanımızda 25 Mart'tan 25 Nisan tarihine kadar 8 bin 905, yaklaşık 9 bin yolcuya hizmet verildi. Havalimanımız uluslararası uçuşlara hizmet verebilecek niteliklere haizdir. Gümrük, pasaport, harç pulu hizmetleri verilmektedir. Garnizon, Alay Komutanlığımızın askerleri, bugüne kadar, usta birliklerine her ay ilimiz dışından sevk ediliyordu. Şimdi havalimanımızdan THY ile ulaşımları sağlanıyor. Son bir haftada iki sevkiyat gerçekleşti.”

Muhabir: İsa Sansar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.