Dolar 32,2462
Euro 34,7402
Altın 2.378,46
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 19°C
Per 18°C

Akfen Yenilenebilir Enerji yılın 2’inci yarısında kurulu gücünü artıracak

ANKARA (AA) – Akfen Yenilenebilir Enerji, yılın ikinci yarısında tamamlanacak hibrit projeler ve kapasite artışı yatırımlarıyla kurulu gücünü artırmayı planlıyor.Şirketten yapılan açıklamaya göre, güneş, su ve rüzgar gibi yerli ve yenilenebilir kaynaklard…

Akfen Yenilenebilir Enerji yılın 2’inci yarısında kurulu gücünü artıracak
30 Mart 2023 15:39
90
A+
A-

ANKARA (AA) – Akfen Yenilenebilir Enerji, yılın ikinci yarısında tamamlanacak hibrit projeler ve kapasite artışı yatırımlarıyla kurulu gücünü artırmayı planlıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, güneş, su ve rüzgar gibi yerli ve yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi yapan Akfen Yenilenebilir Enerji yaklaşık 700 megavatlık kurulu güce sahip bulunuyor.

Şirket, kapasite artımı çalışmaları kapsamında Çanakkale’de Üçpınar Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) projesinde 40,02 megavat, Hasanoba RES’te 12,68 megavat, Kocalar RES’te 4,95 megavat ve ayrıca Denizli’deki Denizli RES projesinde 6,36 megavatlık hibrit güneş santrali projesini (GES) inşaata hazır hale getirdi. Söz konusu 4 proje kapsamındaki 64,01 megavatlık GES projesinin yatırımına da bu yıl içinde başlanması planlanıyor.

Öte yandan, şirketin Osmaniye’deki Sarıtepe RES projesinde 12,97 megavat ve Demirciler RES’te 13,26 megavat, Sakarya’daki Doğançay HES projesinde 4,53 megavatlık hibrit GES projelerinin ise izin süreçleri devam ediyor.

Akfen Yenilenebilir Enerji, hibrit yatırımlarının yanı sıra kapasite artışlarıyla da kurulu gücünde önemli bir artış sağlamayı planlıyor.

Buna göre, Denizli RES’te 25 megavat, Üçpınar RES’te 9,6 megavat, Kocalar RES’te 25 megavat, Sarıtepe RES’te 7,8 megavat ve Hasanoba RES projesinde 25 megavat olmak üzere toplam 92,4 megavat rüzgar kapasite artışı için başvuru yaptı.

Muhabir: Barış Sağlam

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.