Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Yağmurlu
Samsun
16°C
Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C

Amasya’da 14 Şubat Ferhat ile Şirin Festivali yapılacak

AMASYA BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SARI, 12-14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ FERHAT İLE ŞİRİN FESTİVALİ KAPSAMINDA GAZETECİLERE AÇIKLAMADA BULUNARAK, AMACIMIZ, ŞEHRİMİZİ KÜLTÜREL AÇIDAN MARKA BİR ŞEHİR HALİNE GETİRMEKTİR DEDİ.

Amasya’da 14 Şubat Ferhat ile Şirin Festivali yapılacak
18 Eylül 2021 13:49
379
A+
A-

Amasya’da 14 Şubat Sevgililer Günü kapsamında “Ferhat ile Şirin Festivali” yapılacak.

Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 12-14 Şubat Sevgililer Günü Ferhat ile Şirin Festivali kapsamında gazetecilere açıklamada bulunarak, “Amacımız, şehrimizi kültürel açıdan marka bir şehir haline getirmektir” dedi.

12-14 Şubat Ferhat ile Şirin Festivali hakkında bilgi veren Sarı, “Amacımız, şehrimizi kültürel açıdan marka bir şehir haline getirmektir. Bu festivali düzenlerken; milli hassasiyetlerimize ve geleneklerimize uygun şekilde olmasına büyük ölçüde önem gösterdik. Çünkü millet olarak son günlerde zor zamanlar geçirmekteyiz. Ancak şehrimizin de tanıtıma, turizm alanında yeni ve farklı etkinliklere ihtiyacı var. Çünkü ekonomisi küçülen, işsizlik oranları büyüyen bir şehir olarak turizm alanında yeni bir bakış açısına ihtiyacımız var. Bizler felaketler karşısında nasıl bir olabiliyorsak, bu zor günlerde de milli ve dini hassasiyetlerimizi gözeterek güzel bir gün geçirebiliriz. Birlik ve dirliğimizi ortaya koymak adına Sevgi Yürüyüşü etkinliği gerçekleştireceğiz. Diğer etkinlikler ise şehrimizin turizm açısından gelişmesine büyük ölçüde katkı sağlayacaktır. Hedefimiz bu organizasyonun sürekliliğini sağlayarak, geleneksel bir festival haline getirmektir. Geleneklerimize ve göreneklerimize uygun oldukça yenilikler her zaman güzeldir. Bunun getirisi turizm alanında olacaktır. Kent turizmi alanında, Amasya turizm şehirleriyle yarışır hale gelecektir” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.