Dolar 32,3622
Euro 34,7316
Altın 2.393,95
BİST 10.153,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Aras Kargo Azerbaycan yatırımıyla Orta Asya’ya açılıyor

– Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın:
– “Uluslararası bu yatırımımızın ardından, bu yıl sonuna kadar bir diğer Türk Cumhuriyetinde daha kendi markamızla operasyona başlamayı planlıyoruz”

Aras Kargo Azerbaycan yatırımıyla Orta Asya’ya açılıyor
7 Haziran 2023 11:43
90
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Aras Kargo, Starex markasıyla hizmet veren Azerbaycan'ın önde gelen kargo şirketlerinden Star Express'in paylarının yüzde 75'ini satın alarak, Aras Global ile Azerbaycan’da kargo hizmeti vermeye başladı.

Şirket açıklamasına göre, Aras Kargo, Starex yatırımı ile Orta Asya pazarı için önemli bir sıçrama tahtası elde etmiş oldu. Bu sayede Aras Kargo, Türkiye'den e-ticaret şirketlerinin uluslararası pazarlara erişmesinde stratejik iş ortağı olarak e-ticarette tüketici deneyimini ileri taşıyacak. Global pazarda etkinliğini bu yatırımla artıran Aras Kargo, benzer yatırımları diğer Türk Cumhuriyetlerinde de sürdürmeyi planlıyor.

Aras Kargo bu satın almayla, müşteriye ve alıcıya pek çok fayda sağlayacak. Azerbaycanlı tüketiciler, Türkiye merkezli e-ticaret firmalarından alışveriş yaptıklarında aracısız, uçtan uça bir teslimat hizmetine kavuşacak.

Aras Global'in rekabetçi fiyatları ve Starex'in yaygın dağıtım ağı gücü ile müşteriler rekabette bir adım önde olacak. Starex'in Azerbaycan'da iş ortaklığı yaptığı pazar yerleri müşterileri Aras Kargo'nun yatırımı sayesinde teslimatta daha iyi bir alışveriş deneyimi yaşayabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, bu satın almanın, bir iş anlaşması olmasının ötesinde, gelecek vadeden fırsatlarla dolu, geleceğe açılan bir kapı olduğunu aktardı.

Ayyarkın, “Yeni oluşumumuz Aras Global'in ilk yatırımı olan Starex markası ile sadece uluslararası arenada rolümüzü artırmakla kalmıyor, Türkiye'den şirketler ve girişimcileri de Orta Asya pazarına taşıyoruz. Uluslararası bu yatırımımızın ardından, bu yıl sonuna kadar bir diğer Türk Cumhuriyetinde daha kendi markamızla operasyona başlamayı planlıyoruz. Bu yatırımlar ile Türk Cumhuriyetlerinden başlayarak, öncelikle Avrupa, sonrasında da global sektörün önde gelen oyuncularından biri olarak Orta Doğu ve Amerika'ya uzanacağımız yolda önemli bir adım atmış olacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Hatice Şenses Kurukız

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.