Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

Artvin’de yaban hayvanları için doğaya yiyecek bırakıldı

ARTVİN (AA) – Artvin'de yoğun kar yağışı sonrası yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için yemleme çalışması yapıldı. Doğa Koruma …

Artvin’de yaban hayvanları için doğaya yiyecek bırakıldı
10 Ocak 2022 10:05
182
A+
A-

ARTVİN (AA) – Artvin'de yoğun kar yağışı sonrası yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için yemleme çalışması yapıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kafkasör Yaylası'nın farklı noktalarına ot ve buğday bıraktı.

Ekiplerin çalışmasına katılan Vali Yılmaz Doruk, gazetecilere, Artvin'de iki gündür yoğun kar yağışının etkili olduğunu söyledi.

Artvin'in doğal güzelliğinin yanı sıra yaban hayatıyla da zengin bir şehir olduğunu belirten Doruk, “Bugün ilimizin en önemli turizm merkezlerinden 1200 rakımlı Kafkasör Yaylası'ndayız. Kafkasör, yaban hayatı bakımından zengin bir bölge. Yoğun kar yağışı sonrası, yaban hayvanları yem bulmakta güçlük çekiyor. Böyle durumlarda Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerimizce yemlemem yapılıyor.” dedi.

Doruk, 2021-2022 için planlanan yemleme çalışmasının kentteki 10 devlet avlağı ve 1 yaban hayatı geliştirme sahasında, özellikle yaban keçileri ve çengel boynuzlu dağ keçilerinin yoğun yaşadığı yerlerde yapılacağını ifade ederek, “Kuşlar için özellikle yol kenarlarında ve şehir merkezlerinde yemleme yapılmaktadır. Yemleme çalışmalarında büyük memeli yaban hayvanları için saman, ot, sebze ve meyve artığı, kuşlar için de buğday, arpa ve mısır kullanılmaktadır.” diye konuştu.

Muhabir: Asena Akçay

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.