Dolar 32,5775
Euro 34,7903
Altın 2.501,90
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 29°C

Arzum’dan 2021’de 50 milyon lira net kâr

İSTANBUL (AA) – Arzum Elektrikli Ev Aletleri, 2021'de 50 milyon lira net kâr elde etti. Arzum'dan yapılan açıklamaya göre, geçen yıl …

Arzum’dan 2021’de 50 milyon lira net kâr
4 Mart 2022 11:56
163
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Arzum Elektrikli Ev Aletleri, 2021'de 50 milyon lira net kâr elde etti.

Arzum'dan yapılan açıklamaya göre, geçen yıl toplam satış geliri 815 milyon TL olan şirketin esas faaliyet kârı 2020'ye göre yüzde 58,6'lık artışla 94 milyon TL'ye yükseldi. FAVÖK (faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı) sonucu 92 milyon TL olarak gerçekleşen şirketin öz kaynakları 175 milyon TL'yi aştı.

Açıklamada finansal sonuçlara ilişkin değerlendirmeleri yer alan Arzum Üst Yöneticisi (CEO) Mete Zadil, evde geçirilen vaktin artması ve salgın döneminde farklılaşan tüketici ihtiyaçlarıyla hijyen, kişisel bakım ve sağlıklı beslenmeye yönelik ürünlere gelen talepte yükseliş yaşandığını bildirdi.

Geçen yıl Türkiye'nin küçük ev aletlerinin olumsuzluklardan en az etkilenen sektörlerden olduğunu kaydeden Zadil, “2021'de Türkiye küçük ev aletleri sektörü, dünya genelindeki trendin etkisiyle bir önceki yıla oranla yüzde 53,7 büyüyerek 14 milyar TL büyüklüğe ulaştı.” ifadesini kullandı.

Globalleşmenin, Arzum'un en temel hedeflerinden olduğunu vurgulayan Zadil, tüm çalışmaları bu doğrultuda yaptıklarını, 6 yıl önce global satışla ilgili olarak ciddi bir yeniden yapılanmaya gittiklerini ve hedef pazarlarda önemli bir ivme yakaladıklarını anlattı.

– “Ar-Ge faaliyetlerine yoğunlaşıyoruz”

Mete Zadil, sürdürülebilir ve kârlı global satış kanalı büyümesi için gerekli altyapı yatırımlarını tamamladıkları dönemden beri sağlıklı ve ciddi bir büyüme yakaladıklarını kaydederek, global satış rakamlarının her yıl dolar bazında arttığını, yakın zamanda yurt dışı pazarlardaki konumlarını daha da güçlendirecek bir strateji değişikliği gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Sürdürülebilir büyümenin Arzum'un stratejisinin ana noktasını oluşturduğunu aktaran Zadil, bunun yanı sıra halka açılmadan önce yaptıkları gibi düzenli olarak temettü dağıttıklarını, teknoloji ve inovasyon yatırımlarının sürdüğünü, üretimi işin en iyilerine bıraktıklarını, Ar-Ge ve ürün tasarımına yoğunlaştıklarını anlattı.

Zadil, 2021'de Ar-Ge faaliyetleri çerçevesinde geliştirdikleri ürünlerin toplam ürünlere oranının yüzde 43 olarak gerçekleştiğini aktardı.

– “Kadın çalışan oranımız yüzde 40”

Arzum CEO'su Zadil, şirketin genelinde yüzde 40 olan kadın çalışan oranının, yönetim ve icra kurullarında yüzde 33 olarak gerçekleştiğini belirterek, “Toplumsal fırsat eşitliğini benimseyen bir markayız. Arzum olarak şirketlerin yaptığı işten ve sektöründen bağımsız olarak sahip olduğu en değerli varlığın insan olduğunun bilincindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Özveriyle gerçekleştirdikleri çalışmaların ulusal ve uluslararası onlarca ödülle taçlandırıldığını kaydeden Zadil, bu ödüllere ilişkin bilgiler verdi.

Zadil, döngüsel ekonomi modelini Arzum'un organizasyon yapısına başarıyla entegre ederek bu konuda önemli bir yol aldıklarını belirterek, ürünlerin yeniden kullanımı için 2020'de “Ürün Yenileme” projesini hayata geçirdiklerini anımsattı.

Bu yıl globaldeki büyümelerini daha da güçlü bir şekilde sürdürmeyi istediklerini vurgulayan Zadil, “Dünya markası olma hedefiyle yeni başarılara imza atma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Arzum'un Türk kahvesi kültürünü dünyaya yayma misyonunu sürdüreceğiz. Ar-Ge, tasarım ve inovasyon odağımızı koruyarak sektörün öncü markalarından biri olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Harun Bahçivan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.