Dolar 32,5871
Euro 34,7913
Altın 2.509,42
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 30°C

ATA TOPRAĞI SELANIKTEN ÇIKTI SAMSUN’A GETİRİLİYOR

ATA TOPRAĞI SELANIKTEN ÇIKTI SAMSUN’A GETİRİLİYOR
4 Mayıs 2022 18:34
482
A+
A-

“Ata toprağı” Selanik’ten

Atakum’a yola çıktı

 

Atakum Belediyesi’nin destek olduğu projeyle Yunanistan Gümülcine’den, Atatürk’ün Selanik’teki doğduğu evden alınan toprakla yola çıkan bisiklet grubu İpsala sınır kapısından Türkiye’ye giriş yaptı. Sporcular 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Atakum’da olacak.

———————————————

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balkan Masası’nın organize ettiği “Gençlik Geleceğimizdir” değişim programı dahilinde Atakum Belediyesi’nin ev sahipliğini yapacağı proje gereği Yunanistan Gümülcine’den yola çıkan bisiklet grubu İpsala sınır kapısından Türkiye’ye giriş yaptı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’teki doğduğu evden aldıkları toprakla yola çıkan sporcular, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Atakum’da olacaklar.

 

MÜBADİL GENÇLER İLETİŞİME GEÇECEK

Yola çıkan sporculara kazasız, belasız yolculuk dileğinde bulunan Atakum ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, CHP Balkan Masası Belediye Sorumlusu Hasan İpek, “Genç arkadaşlarımız İstanbul’dan sonra Karadeniz sahilini izleyerek Atakum’a ulaşacak. Amacımız Batı Trakya’daki Türk varlığına dikkat çekmek ve oradaki soydaşlarımızla Samsun’daki mübadil gençlerimizin iletişime geçmesini sağlamak. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

“BARIŞ VE KARDEŞLİK TAŞIYORLAR”

Bisiklet sporcularının çok önemli bir amaçla Yunanistan’dan yola çıktığını söyleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Gençlerimiz bu yolculukla hem Ata toprağını hem de barış ve kardeşliği Atakum’a taşıyor. Bizler için çok önemli olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda sporcularımızı Atakum’da büyük bir coşkuyla karşılayacağız.

Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımının atıldığı Samsun ve onun en güzel kenti Atakum ile oradaki kardeşlerimizle dayanışmamızı en yüksek noktada tutacağız. Sporcularımıza iyi yolculuklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Samsun'da 30 yılı aşkın süredir gazetecilik mesleği ile uğraşmaktadır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.