Dolar 32,3871
Euro 34,7596
Altın 2.395,17
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişi ve Şapka İnkılabı’nın 98. yıl dönümü kutlamaları sona erdi

KASTAMONU (AA) – Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi ve Şapka İnkılabı'nın 98. yıl dönümü kapsamında, 23 Ağustos'ta başlayan etkinliklerin sona ermesi üzerine tören düzenlendi.Arkeoloji Müzesi bahçesinde İl Milli Eğitim ile İl Kültür ve Turizm …

Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişi ve Şapka İnkılabı’nın 98. yıl dönümü kutlamaları sona erdi
30 Ağustos 2023 14:43
68
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi ve Şapka İnkılabı'nın 98. yıl dönümü kapsamında, 23 Ağustos'ta başlayan etkinliklerin sona ermesi üzerine tören düzenlendi.

Arkeoloji Müzesi bahçesinde İl Milli Eğitim ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yapılan törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu Nutku okundu.

Vali Meftun Dallı, yaptığı konuşmada, ağustosun Türk'ün zafer ayı olduğunu söyledi.

Atatürk'ün Kastamonu'ya ayrı bir önem verdiğini vurgulayan Dallı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Atatürk'ün Kastamonu'ya ziyaretiyle bu ile verdiği onuru, şerefi pek az il görmüştür Cumhuriyet tarihimizde. Çünkü Kastamonu, Çanakkale Savaşı'nda ve daha sonra Kurtuluş Savaşı'nda hakikaten çok büyük hizmetler yapmış bir ilimiz. Atatürk de bunu gayet yakından bildiği için yaklaşık on gün burada kalmış tek tek ilçelerimizi dolaşmış, 30 Ağustos günü Daday ziyaretiyle bu ziyaretini sonlandırmış. 81 ilimiz içinde böyle bir onura sahip olan başka bir ilimiz vardır mutlaka ama bu kadar uzun süre kaldığı, bu kadar yakın ilgi gösterdiği, başka bir yer yok.”

Dallı, Atatürk'ün ziyaretleri dolayısıyla ilçelerde birçok etkinlik gerçekleştirildiğini anlattı.

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ise Anadolu'nun kolay vatan olmadığını kaydederek, Atatürk ve silah arkadaşlarına rahmet diledi.

Programa, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Sibel Kurtoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.