DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Aygaz, W-Energy for Equality programını başlattı

ANKARA (AA) – Aygaz, teknoloji ve inovasyonda cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla “W-Energy for Equality” programını hayata geçirdi. Şirketten …

Banner Resmi
01.07.2022
121
A+
A-

ANKARA (AA) – Aygaz, teknoloji ve inovasyonda cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla “W-Energy for Equality” programını hayata geçirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Aygaz, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Nesiller Boyu Eşitlik Forumu kapsamında başlattığı teknoloji ve inovasyonda cinsiyet eşitliği seferberliğinin ardından bu alandaki 5 yıllık hedeflerini mart ayında açıklamıştı.

Aygaz'ın eknoloji ve inovasyonda cinsiyet eşitliğini hedefleyen W-Energy for Equality programı sertifikalı teknoloji eğitimleri, başlangıç ve ileri seviye girişimcilik eğitimleri, Hackhaton ve mentorluk programları ve Aygaz'da staj imkanları sunuyor.

Program, W-Energy for Technology, W-Energy for Innovation ve W-Energy for Future olmak üzere üç aşamadan oluşacak.

Global AI Hub ve AI Business School'un gençleri ve kadınları teknoloji alanında eğitmeyi amaçladığı “10million.AI” sosyal sorumluluk projesi kapsamında Aygaz'ın platinum partnerliğinde gerçekleştirilecek W-Energy For Technology programında katılımcılar, global teknoloji liderleri Google, UiPath, Amazon ve AI Business School katkılarıyla oluşturulmuş online eğitimlerle dijital yeteneklerini geliştirerek uluslararası geçerliliği olan sertifikaları kazanma fırsatı yakalayacak.

W-Energy For Technology programını başarıyla tamamlayan üniversiteli genç kadınlar, kazanacakları sertifikalarla W-Energy For Innovation programına seçilme şansını artıracak. Yönderle Akademi liderliğinde gerçekleştirilecek W-Energy For Innovation programı kapsamında, katılımcılar 25 kişilik çevrimiçi sınıflarda gerçekleştirilecek Temel Girişimcilik Programı, İleri Seviye Girişimci Yetiştirme Programı ve Hackathon aşamalarından oluşan deneyimsel öğrenme ve oyunlaştırma dinamikleri ile zenginleştirilmiş gelişim programıyla öğrenme yolculuğuna dahil olacaklar.

Hackhaton’da dereceye giren ilk dört takım, Aygaz Kuluçka Programı, Aygaz Hızlandırma Programı, Aygaz Yaz Stajı gibi programlarla Aygaz’da staj yapma imkanına erişecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aygaz Genel Müdürü Gökhan Tezel, teknoloji ve inovasyon alanında nesiller boyu eşitlik ilkesiyle 7'den 70'e kız çocukları ve kadınları destekleyen projeler oluşturduklarını belirterek, “Enerjimiz senin için, enerjimiz gelecek için diyerek başlattığımız programla 100 bin kız çocuğu ve kadına ulaşmayı hedefliyoruz.” ifadesini kullandı.​​​​​​​

Muhabir: Oğuzhan Özsoy

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.