Dolar 32,5523
Euro 34,8893
Altın 2.430,57
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 21°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Bafra’da Mübadelenin 97. yılı Anısına Kahvaltı Verildi

Mübadelenin 97. yılını anısına düzenlenen geleneksel kahvaltı programına Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyon Başkanı Cemalettin ALTINSOY, Bafra Belediye Başkanı Hamit KILIÇ, AK Parti Milletvekili Orhan KIRCALI katıldı.

Bafra’da Mübadelenin  97. yılı Anısına Kahvaltı Verildi
19 Ağustos 2021 05:17
772
A+
A-

Alparslan Türkeş Parkı Belediye Sosyal Tesislerinde verilen kahvaltıda Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyon Başkanı Cemalettin ALTINSOY, Bafra Belediye Başkanı Hamit KILIÇ, AK Parti Milletvekili Orhan KIRCALI söz alarak öncelikle merkez üssü Elazığ’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere rahmet ve yakınlarına başsağlığında bulundular. Ülkece bir olunması gerektiği vurgulandı, birlik mesajları verildi.

Bafra Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği Başkanı  Tuncay Ceylan  Kahvaltı öncesi yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu; “Kıymetli misafirler dostlukların kaynaşması ve kültürümüzü yaşatmak amacı ile  Mübadelenin  97. yılını anısına düzenlemiş olduğumuz geleneksel  kahvaltı programına hoş geldiniz. Öncellikle gerek Suriye, gerek ise  diğer bölgelerde şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah`tan  rahmet dinliyor gazilerimizi minnetle   anıyoruz.

Türk futbolunun ve Samsunun `en acı günlerinden birisi olarak tarihe geçen, 20 Ocak 1989 tarihinde yaşanan kazada hayatını kaybedenlere Allah`tan Rahmet diliyoruz. Ayrıca 24 Ocak Cuma günü akşamı Merkez Üssü Elazığ`ın Sivrice ilçesi olan ve çevre il ve ilçelerde de hissedilen 6.8 şiddetindeki depremde hayatını kaybedenlere rahmet, diliyoruz. Rabbim tüm felaketlerden Milletimizi ve ülkemizi korusun.” dedi.

“Kültür, Bir Milletin Maddi ve Manevi Değeridir”

Konuşmasına devam eden Başkan CEYLAN “Kültür, bir milletin maddi ve manevi değerleridir. Bir milletin inançları, örf ve adetleri yaşama bicimi, anlayış ve davranışlarının toplamı o milletin kültürüdür. Balkanlar dünyanın en büyük medeniyetlerinin kesiştiği dinamik çok katmanlı bölgedir. Ecdadımız balkanlarda 1371-1912 yılları arasında 541 yıl hüküm sürdüğü asırda günümüze önemli bir kültürel miras bırakmıştır. Bu Miras aynı zamanda tüm hakların ve uluslarında ortak mirasıdır.

Türkiye ve Yunanistan mübadelesi hep birlikte bakılıp ders çıkarılması gereken ve buradan Dünya ya mesaj verilmesi gereken tarihi bir olay o süreçte hayatını kaybeden ve o acıyı, sıkıntıyı yaşayan hem Türkiye`den Yunanistan`a Göç eden Rum Mübadiller hem de Yunanistan ve diğer bölgelerden Türkiye`ye göç eden tüm soydaşlarımıza Allah`tan rahmet diliyorum.

Mübadelenin 97. yılı anısına 15 temmuz demokrasi meydanında çelenk sunma  ve anma törenimize  tüm misafirlerimizin katılmalarını önemle rica ederiz. Sözlerimi bitirirken başarılı çalışmalarımızdan dolayı, bilhassa yönetim kurulu ve üyelerimize sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Gelecek bütün organizasyonlarda beraber olmak arzusuyla saygılar sunarım.” Dedi.

Konuşma ve kahvaltının ardından 15 temmuz demokrasi meydanında çelenk sunma  programı gerçekleştirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.