Dolar 32,3680
Euro 34,6466
Altın 2.380,69
BİST 10.188,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bakan Işıkhan, Zonguldak’ta gazilerle buluştu:

– “Attığımız her bir adımın bedelinin canla, kanla, alın teriyle ödenmiş olduğunu unutmamalıyız. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bizim ortak değerlerimiz; vatan sevdamız, tüm farklılıkları ortadan kaldıran müşterek noktamızdır”

Bakan Işıkhan, Zonguldak’ta gazilerle buluştu:
19 Eylül 2023 16:39
53
A+
A-

ZONGULDAK (AA) – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Attığımız her bir adımın bedelinin canla, kanla, alın teriyle ödenmiş olduğunu unutmamalıyız. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bizim ortak değerlerimiz; vatan sevdamız, tüm farklılıkları ortadan kaldıran müşterek noktamızdır.” dedi.

Programları kapsamında Zonguldak'ta bulunan Işıkhan, İŞKUR'a ve Şemsi Denizer Caddesi'ndeki esnafa ziyaret gerçekleştirdi, vatandaşlarla sohbet etti. Bir simit fırınında vatandaş ve gazetecilere simit ikram eden Işıkhan, çay ocağında çay içti, çocuklara harçlık ve hediye verdi.

Bakan Işıkhan, yürüyerek geldiği Genel Maden İşçileri Sendikası'nda, Genel Başkan Hakan Yeşil'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Zonguldak Polisevi'nde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen programa katılan Işıkhan, selamlaştığı gazilerle sohbet etti.

Işıkhan, burada yaptığı konuşmada, şehitleri ve ahirete irtihal eden gazileri rahmet ve minnetle andı, hayatta olanlara şükranlarını sundu.

Vatan uğrunda ailesini, eşini, evladını, yakınlarını kaybetmiş tüm vatandaşlara saygı ve selamlarını ileten Işıkhan, “Hiç kuşkusuz bugün huzur ve güven içerisinde yaşayabiliyorsak, şanlı bayrağımızı korkmadan, göğsümüzü gere gere tüm coğrafyalarda dalgalandırabiliyorsak, 1000 yıllık kadim tarihimizi yazan, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ve bekası için mücadele veren şehitlerimiz ve gazilerimizin cesaretleri sayesindedir.” diye konuştu.

Vedat Işıkhan, şehadetle ilgili Allah'ın ayetlerinin ve Hz. Muhammed'in hadislerinin ortada olduğuna değinerek, şöyle devam etti:

“Bu büyük müjdeye mazhar olan kahramanlarımız için hangi söz kafi gelir, hangi kalem ve kelam onları hakkıyla anlatabilir ki… İstiklal Şairi'miz Mehmet Akif'in de İstiklal Marşı'mızda 'Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.' diyerek ifade ettiği gibi attığımız her bir adımın bedelinin canla, kanla, alın teriyle ödenmiş olduğunu unutmamalıyız. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bizim ortak değerlerimiz; vatan sevdamız, tüm farklılıkları ortadan kaldıran müşterek noktamızdır.”

Bakan Işıkhan, sadece bir gün değil her daim minnet duygusuyla, devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla şehit yakınları ve gazilerin yanında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Hüseyin Gazi Kaykı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.