Dolar 32,3312
Euro 34,7699
Altın 2.388,76
BİST 10.252,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Bartın protokolünden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları

BARTIN (AA) – Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Belediye Başkanı Cemal Akın ve Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Arslan, mesajında, olayları doğru, ilkeli, meslek etiğini her…

Bartın protokolünden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları
10 Ocak 2023 14:19
89
A+
A-

BARTIN (AA) – Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Belediye Başkanı Cemal Akın ve Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Arslan, mesajında, olayları doğru, ilkeli, meslek etiğini her şeyin üstünde tutarak özel hayata saygı çerçevesinde, objektif görev anlayışıyla değerlendiren basının, etkin denetim organı olarak demokrasinin gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini belirtti.

Teknolojinin takip edilmesinin hızla geliştiğine, bilginin her geçen gün katlanarak çoğaldığına, görsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medyanın etkinliğinin günden güne arttığına dikkati çeken Arslan, bu nedenle halkı doğru ve tarafsız haberlerle hızlı şekilde buluşturan gazetecilerin yaptığı görevin öneminin daha da arttığını vurguladı.

Kentte yaşanan gelişmeler hakkında halkı bilgilendiren, ilin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde ve tanıtımında etkin rol üstlenen, mesai mefhumu gözetmeksizin her şart altında görevini yapmaya çalışan basın mensuplarının özverileri ve fedakarlıklarının her türlü takdirin üzerinde olduğunu kaydeden Arslan, “Bu vesileyle toplumun tarafsız, hızlı ve doğru bilgilendirilmesi adına önemli görevi yerine getiren, bu işe emek ve gönül veren yerel ve ulusal tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyor, ebediyete intikal eden gazetecilerimizi rahmetle yad ediyorum.” ifadelerini kullandı.

– “Basın, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da gazeteciliğin, bir iş ve meslek olmakla birlikte aynı zamanda yapılan işin niteliği ve vasfı itibarıyla kamu hizmeti olduğuna işaret etti.

Akın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesini sağlamak, toplumsal konularla ilgili kamuoyu oluşturmak ve gerçekleri araştırmak gibi çok önemli görevleri yerine getirmektedir. Bu anlamda basın mensuplarımızın çalışmaları takdire değerdir. Basın meslek ilkeleri doğrultusunda doğru ve tarafsız gazetecilik anlayışı çerçevesinde kamuoyunu aydınlatan, öncelikle kentimizdeki değerli gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

– “Doğru ve tarafsız habercilik, her zamankinden daha önemli hale geldi”

Bartın Üniversitesi Rektörü Uzun ise kamuoyunun doğru bilgiye ulaşmasında gazetecilerin kritik noktada olduğunu vurguladı.

Özellikle içinde bulundukları ve bilginin yayılım hızının baş döndürücü şekilde arttığı bugünlerde doğru ve tarafsız haberciliğin her zamankinden daha önemli hale geldiğini aktaran Uzun, şunları kaydetti:

“Bir meslek olarak gazetecilik, mesleki ilkelerin yanı sıra toplumsal sorumluluğun da idrakiyle 'doğru' ve 'yanlış' arasındaki ince çizgiyi çekmektedir. Bu düşüncelerle toplum adına görev alan ve her türlü olağanüstü durumda mesleklerini en iyi şekilde icra etmeye gayret gösteren tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.”

Muhabir: Onur Orhan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.