Dolar 32,2772
Euro 35,0355
Altın 2.473,33
BİST 10.543,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 21°C

Bartın Üniversitesinde 5. Ar-Ge Proje Pazarı yarın başlıyor

BARTIN (AA) – Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bilim ve teknoloji tutkunlarını buluşturduğu 5. AR-GE Proje Pazarı yarın başlayacak. Rektör Prof. Dr …

Bartın Üniversitesinde 5. Ar-Ge Proje Pazarı yarın başlıyor
2 Kasım 2022 21:14
112
A+
A-

BARTIN (AA) – Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bilim ve teknoloji tutkunlarını buluşturduğu 5. AR-GE Proje Pazarı yarın başlayacak.

Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, AA muhabirine, ülkenin bilim temelli kalkınma anlayışına ve milli teknoloji hamlesine katkı sunmak amacıyla düzenledikleri etkinliğin beşincisini gerçekleştirecek olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Gelecek hedeflere katkı sunmayı gaye edinen, “Benim de bir fikrim var” diyen herkesi Bartın Üniversitesi çatısı altında buluşturduklarını aktaran Uzun, pazarı “dalga dalga büyüyen bir başarı” olarak gördüklerini kaydetti.

Uzun, etkinliği üniversite, kamu ve sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden biri olarak gördüklerini dile getirerek, şunları söyledi:

“Yerli ve milli olana güveniyor, geleceğimizi inşa ve ihya edecek olan gençlerimize inanıyoruz. AR-GE ve yenilik bilincinin yaygınlaşması, proje hazırlama ve geliştirme kültürünün oluşması, örnek projelerin sergilenmesi ve ödüllendirilmesinin yanı sıra bu fikirlerin ilgili kişi ve kuruluşlar ile buluşturulmasının hedeflendiği organizasyonda, Türkiye'nin teknoloji üreten bir topluma dönüşümüne katkı sunuyoruz.”

En iyi projelere 40 bin liranın üzerinde ödül verileceğini bildiren Uzun, etkinliğe, Türkiye'nin farklı illerinden lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra her kesimden yüzlerce başvuru yapıldığını aktardı.

Uzun, 14 ana temada verilen kategorilerde sunulan projelerin sektör temsilcilerinin dikkatini çekeceğini ve yüksek katma değerli ürünlere dönüşümünün gerçekleştirilebileceğini belirterek, şu bilgileri paylaştı:

“14 ana tema ve toplamda 116 farklı kategoride proje fikirlerinin yer alacağı yarışmalar iki gün sürecek. Türkiye'nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturulmasının hedeflendiği etkinlikte, Bilim Kurulu tarafından değerlendirmeler yapılacak. Proje sahiplerinin fikirlerini, ülkenin öncü kurum ve kuruluşlarından temsilcilere sunma imkanı da bulacağı etkinliğimiz yarın başlayacak. Bilimle yükselen ve teknoloji üreten bir ülke olma yolunda bizlere verdikleri destekler için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar'a ve iyi dilekleri ile katkıları dolayısıyla TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal'a, ASELSAN Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün'e, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin'e teşekkürlerimi sunuyorum.”

Muhabir: Emin Tamer Toğanaş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.