Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 25°C
Çar 24°C

Bartın’da sel mağdurları yaşadıklarını unutamıyor

BARTIN (AA) – ÖMER FARUK CEBECİ-SELİM BOSTANCI – Bartın'da etkili olan şiddetli sağanak nedeniyle meydana gelen selden en fazla zarar gören …

Bartın’da sel mağdurları yaşadıklarını unutamıyor
13 Ağustos 2021 13:58
224
A+
A-

BARTIN (AA) – ÖMER FARUK CEBECİ-SELİM BOSTANCI – Bartın'da etkili olan şiddetli sağanak nedeniyle meydana gelen selden en fazla zarar gören Kumluca beldesine bağlı Zafer köyündeki vatandaşlar, yaşadıklarını unutamıyor.

Köyde kardeşiyle market işleten Aydın Güneş (37), gece saatlerinde yağmur yağmaya başladığında sokağa çıktıklarını anlattı.

Köyün iki yakasını birbirine bağlayan ana köprünün üzerinden sel sularının geçtiğine şahitlik ettiğini belirten Güneş, “Tekrar geldik, arabalarımızı çektik. Eve çıkıp aşağıya indiğimizde su caddeden 2 metre yükseklikte akıyordu. Eve çıkıp balkonlardan izledik. Buna da şükür, Allah bundan aşağı etmesin.” diye konuştu.

Güneş, market ve depodaki ürünlerin su altında kaldığını ve kullanılamaz hale geldiğini dile getirerek, “Bir marketimiz, depomuz vardı. Su seviyesi bir adam boyuna kadar çıktı. Yaklaşık iki metrelik bir su geçişi oldu. Yapacak bir şeyimiz yok. Devletimiz sağ olsun.” dedi.

Bölgeyi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başta olmak üzere devlet büyüklerinin kendileriyle yakından ilgilendiğine değinen Güneş, sağlanan destekten dolayı yetkililere teşekkür etti.

– “Çocuklarla helalleşmeye başladık”

Zafer köyünde lokantacılık yapan Haşim Avcı (60) da büyük bir afete uğradıklarını söyledi.

“Ölümle baş başa kaldık” diyen Avcı, gece saatlerinde büyük bir gürültü koptuğunu ardından selin geldiğini anlattı.

Selde sürüklenen bir kamyonun evlerine çarptığını ifade eden Avcı, şunları kaydetti:

“Yarım saat sürdü. Yaklaşık 50 senedir buradayım, böyle bir şey görmedim. Çok büyük bir afet oldu. En çok etkilenen yer burasıydı. Kamyon çarptığında ev sallandı, 'Tamam gidiyoruz.' dedik. Allah'la baş başa kaldık. Üçüncü kata kadar çıktık, su dakikada 2 metre yükseliyordu. Çocuklarla helalleşmeye başladık. Zararımız çok fakat canımız kurtuldu, buna şükrediyoruz.”

Avcı, köyün selin neden olduğu tahribattan temizlenmesi için bölgeye gelen devlet büyüklerine ve ekiplere de teşekkür etti.

Muhabir: Evren Aydoğan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.