Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 27°C
Çar 29°C
Per 28°C

Başkan Özlü ve DTSO Başkanı Bıyık’tan “12 Kasım Düzce Depremi” mesajı

DÜZCE (AA) – Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, 12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin 24. yılında mesaj yayımladı.Özlü, mesajında, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına sabır…

Başkan Özlü ve DTSO Başkanı Bıyık’tan “12 Kasım Düzce Depremi” mesajı
11 Kasım 2023 18:09
59
A+
A-

DÜZCE (AA) – Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, 12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin 24. yılında mesaj yayımladı.

Özlü, mesajında, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına sabır diledi.

Düzce'de deprem riskinin hep akıllarda olduğunu ve bu riske karşı dayanıklı yapılar inşa edildiğine dikkati çeken Özlü, “Bu bizler için acı tecrübe olurken şehirleşme bakımından her geçen yıl daha teknolojik altyapılar ve daha dayanıklı yapılar ile ders aldığımızı gösterdik. Bunun en büyük kanıtı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yatay mimari çağrısına harfiyen uymamız ve şehrimizdeki yapıların yüzde 80’ini yenilememiz oldu. Nitekim 23 Kasım’da yaşadığımız korkunç sarsıntıda hiçbir yıkımla karşılaşmadık, vatandaşlarımızın bilinçli davranışları ile kriz sürecini sorunsuz şekilde atlattık.” ifadesini kullandı.

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bıyık da yaşanan iki büyük felaketin ardından Düzce'nin il statüsüne kavuştuğunu bu sayede de yeniden yapılanma sürecinin hızlandığını aktardı.

Depremlerin ardından teşvik yasasıyla kente birçok yatırımın geldiğini vurgulayan Bıyık, göç alan bir il konumuna geldiklerine değindi.

Bıyık, acıların dün gibi taze olduğunu anımsatarak, “12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin yıl dönümü dolayısıyla depremlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha yüce Allah'tan rahmet diliyoruz.” ifadesini kullandı.

Muhabir: Ömer Faruk Şimşek

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.