Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 27°C
Çar 24°C

Bayburt’ta Kurban Bayramı yoğunluğu

BAYBURT (AA) – Türkiye'nin en az nüfuslu ili Bayburt'ta, Kurban Bayramı'nı memleketinde geçirmek için gelen gurbetçiler cadde ve …

Bayburt’ta Kurban Bayramı yoğunluğu
19 Temmuz 2021 16:36
245
A+
A-

BAYBURT (AA) – Türkiye'nin en az nüfuslu ili Bayburt'ta, Kurban Bayramı'nı memleketinde geçirmek için gelen gurbetçiler cadde ve sokaklarda yoğunluk oluşturdu.

Çeşitli nedenlerle doğup büyüdükleri memleketlerinden ayrılarak Türkiye'nin farklı illeri ile yurt dışına göç eden Bayburtlulardan bazıları, Kurban Bayramı'nı memleketlerinde, akrabalarıyla geçirmeyi tercih etti.

Nüfus ve araç yoğunluğu bakımında sakin bir şehir olan Bayburt'ta, arife günü dolayısıyla kentin merkezi noktası olan Cumhuriyet Caddesi ile Saat Kulesi Meydanı başta olmak üzere tüm cadde ve sokaklarda zaman zaman 3 kilometreyi bulan araç kuyruğu oluştu.

Trafik ekipleri, kentteki araç trafiğini düzenlemek için yoğun mesai harcadı.

Bayburt'un 81 bin 910 olan nüfusunun, Kurban Bayramı dolayısıyla 250 binin üzerine çıktığı tahmin ediliyor.

Bayram tatilini memleketinde geçirmek için İstanbul'dan gelen Gökmen Şahin, AA muhabirine, iki yılda bir memleketini görmek için bayramlarda kente geldiğini söyledi.

Kentte yoğun bir kalabalık olduğunu belirten Şahin, “İstanbul'da yaşadığım için Bayburt'ta böyle bir yoğunluk gördüğüm için çok şaşırdım. Bayburt artık kabına sığmamaya başladı. Tabii bu kalabalığı görmek bizi sevindirdi. Gümüşhane tarafından geldim. Orada havaalanı inşaatını görmek, Bayburt Üniversitesi'nin kampüsünü görmek bizi çok sevindirdi.” dedi.

Bayburt'ta yaşayan Muhammet Kotu da yaklaşık iki yıldır kentte böyle bir kalabalık görmediğini ifade etti.

Gurbetçilerin adeta kente akın ettiğini dile getiren Kotu, “Daha önce böyle kalabalık hiç olmamıştı. Hem pazartesi hem de arife günü olması dolayısıyla yoğun bir kalabalık var. Pandemi nedeniyle geçen yıl çok gelemeyen vardı. Dolayısıyla vatandaşlar bir boşluk buldu, bundan faydalanıyorlar.” diye konuştu.

Muhabir: Bülent Karaaslan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.