Dolar 32,3183
Euro 34,6819
Altın 2.411,15
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Bayburt’ta “Millet ve İrade” konferansı düzenlendi

BAYBURT (AA) – Bayburt'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında “Millet ve İrade” konferansı yapıldı.Bayburt Üniversitesi Baberti Külliyesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta konuşan Bayburt Valis…

Bayburt’ta “Millet ve İrade” konferansı düzenlendi
14 Temmuz 2023 15:33
66
A+
A-

BAYBURT (AA) – Bayburt'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında “Millet ve İrade” konferansı yapıldı.

Bayburt Üniversitesi Baberti Külliyesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta konuşan Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, 15 Temmuz'un milli birlik ve beraberlik duygularına aracılık eden kahramanca bir mücadelenin yıldönümü olduğunu söyledi.

15 Temmuz'da canını ortaya koyarak hainlere engel olan tüm şehitlere rahmet dileyip gazilere şükranlarını sunan Epcim, konferansa konuşmacı olarak katılan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı Başkanı Bilge Gürs'e teşekkür ederek 15 Temmuz'daki zihniyetiyle kararlı mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen de 15 Temmuz'un oluş ve kalkışma bağlamında tipik bir darbe girişimi olmasına karşın millet direnci ve kahramanlığı bağlamında tarihsel bir ilk olduğunu ifade etti.

Darbelerin demokrasi birikimine karşı en büyük yıkıcı eylem olduğunu vurgulayan Türkmen, darbelerle örselenmiş milli belleğin, kahramanlık hikayeleriyle onarılmasına aracılık etmekten memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı Başkanı Bilge Gürs ise 15 Temmuz'da babası ve eşinin şehit olması ile iki kız kardeşinin gazilik hikayesini anlattı.

Konuşmaların ardından Gürs'e, Vali Epcim ile Rektör Türkmen tarafından plaket takdim edildi.

Konferansa, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Zafer Sel

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.