Dolar 32,4775
Euro 34,5485
Altın 2.475,37
BİST 9.542,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 32°C
Az Bulutlu
Samsun
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 19°C
Cum 21°C
Cts 17°C

Belediye Başkanı, 19 yaşındaki gencin çağrısına duyarsız kalmadı

AMASYA’NIN TAŞOVA İLÇESİNDE YAŞAYAN 19 YAŞINDAKİ ŞAFAK CAN DİNÇ’İN 6 YAVRU VE 2 BÜYÜK KÖPEĞE BAKMAKTA ZORLANIYORUM, BÜYÜKLERİMİZDEN DESTEK BEKLİYORUM ÇAĞRISINA TAŞOVA BELEDİYE BAŞKANI BAYRAM ÖZTÜRT DUYARSIZ KALMADI.

13 Ağustos 2021 05:26
286
A+
A-

Amasya’nın Taşova ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Şafak Can Dinç’in “6 yavru ve 2 büyük köpeğe bakmakta zorlanıyorum, büyüklerimizden destek bekliyorum” çağrısına Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürt duyarsız kalmadı.

Üniversiteye hazırlandığı için köpek yavrularına bakmakta zorluk çeken Şafak Can Dinç, belirli harçlığı olmasına rağmen kış gününde 6 yavru ve 2 büyük köpeğe kendi imkanlarıyla bakıyor.

Dinç, sosyal medyadan vatandaşlara ve devlet büyüklerine çağrıda bulunmuştu. Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk de bu durumu dikkate alıp, Şafak Can Dinç ve yavru köpekleri ziyarete gitti.

Yavru köpekler ve anneleri için mama veren Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, “Şafak’ın sosyal medyadan köpeklerle ilgili duyarlılığını ve beslemek zorunda kaldığı 10 yavrulu bir anneye sahip olduğunu ve bunu beslemeyi de gücü olmadığını duyduk. Sizlerin de aracılığıyla beraber bugün köpeklerimiz ve Şafak’ı ziyaret etmiş olduk. Ve inşallah biraz sonra da arkadaşlarımız henüz emzirme aşamasında olan anne için yavruları için özel mama getirecekler inşallah. Zaman zaman da köpeklerimizi et ve kemikle beraber beslemeye gayret edeceğiz. Tabii ki arkadaşların duyarlılığı, gençlerimizin duyarlılığı önemli yani hayvan beslemek biraz zordur zahmetlidir. Dolayısıyla Şafak, bu köpeği bir defa böyle babasıyla birlikte bir barınak altına almakla ilk önce bu duyarlılığı göstermiştir. Ama devamı açısından da beslenmesi önem arz ediyor. Dolaysıyla bugün bizler de sosyal medyada ve sizlerin haberlerinde edindiğimiz bilgiler çerçevesinde burayı ziyaret etmiş olduk. İnşallah bundan sonra köpeğimize bizim yem desteğimizde, besi desteğimizle yavruları büyütmesine de imkan sağlayacağız. Bu duyarlılığından dolayı Şafak kardeşimize, babasına, annesine teşekkürlerimizi arz ediyoruz” dedi.

Çağrısının bu kadar kısa sürede güzel sonuçlar elde ettiğine inanamayan Şafak Can Dinç, vatandaşların yavaş yavaş duyarlı olduğunu hayvanlar konusunda dikkatle yaklaştıklarını ifade etti. Yavru köpeklere bakan Şafak Can Dinç, “Taşova Belediye Başkanımız Bayram Öztürk, benim bir hafta önce yaptığım çağrıyı görmüş, bunun için bize yardım etmek için buraya geldi. Kendisine yardımından dolayı çok teşekkür ederim, bu olaya kayıtsız kalmadığı için” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.