Dolar 32,5900
Euro 34,7889
Altın 2.408,69
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Biletinal, 2022’de 23 milyon bilet satışına ulaştı

– Biletinial CEO’su Ulaş Uslu:
– “Öngördüğümüz gibi 2022 yılını rakiplerimizin çok üstünde biletleme sayısı ile kapadık. Öte yandan, geçmiş yıllarda yaşanan pandeminin sektörümüzdeki etkisini hep birlikte aştık”

Biletinal, 2022’de 23 milyon bilet satışına ulaştı
25 Ocak 2023 17:09
94
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Tiyatro, sinema, opera, bale, konser ve spor etkinliklerinin biletleme platformu Biletinial'ın, geçen yıl toplamda 23 milyon bilet satışı ile “Türkiye'nin en büyük etkinlik biletleme platformu” olduğu bildirildi.

Biletinial açıklamasına göre, 80 ilde kullanıcısı olan biletleme platformu, sektöründeki en fazla üye sayısı, en geniş etkinlik çeşidi ve en yüksek etkinlik sayısına da sahip.

Salgının etkisi altında geçen 2021'i farklı alanlardaki etkinlikler için toplamda 6 milyon bilet satışı gerçekleştirerek kapatan Biletinial, geçen yıl ise toplamda 23 milyon bilet satışına ulaşarak rekor bir büyümeye imza attı.

Biletinial, çevrim içi biletlemede bir önceki yıla göre yüzde 250 büyüme elde etti. Bağımsız üçüncü parti verilerine göre, Biletinial, Türkiye'nin en yüksek trafiğe sahip online biletleme platformu unvanının da sahibi oldu. Biletinial.com, 2022'de aylık 7,5 milyonun üzerinde tekil ziyaretçiyi ağırladı.

Türkiye izleyicisinin genel tercihleri incelendiğinde, sinemaya gitmek, tüm etkinlik türleri içinde ilk sırayı aldı. Sinema salonları, 2022 yılında 36 milyon izleyiciyi ağırlarken, bu alandaki her iki biletten biri ise Biletinial tarafından kesildi. Şirket, sinemanın ardından tiyatro ve müzik kategorilerinde de önemli bir büyümeye imza atarak 2 milyondan fazla bilet satışı gerçekleştirdi.

Biletinial, güçlü altyapısı sayesinde online biletleme alanının yanında, gişe satışlarında da Türkiye'nin en önde gelen sanat kurumlarının resmi partnerliğini üstleniyor. Biletinial'ın kurumsal ortakları içinde Devlet Tiyatroları, Devlet Opera Balesi, Atatürk Kültür Merkezi, CSO Ada, Devlet Güzel Sanatlar gibi Kültür ve Turizm Bakanlığının tüm etkinlikleri, Türkiye'deki sinema salonlarının yüzde 60'ı, voleybol müsabakaları ve Fişekhane, İstinye Art, Moda Kayıkhane gibi pek çok gözde eğlence mekânı bulunuyor.

– “Türkiye'nin kültür haritasının çıkarılmasını Biletinial'ın misyonunun bir parçası olarak görüyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Biletinial Üst Yöneticisi (CEO) Ulaş Uslu, teknolojik altyapı ve güçlü müşteri memnuniyeti deneyimleri ile hem izleyicilere hem de partnerlere yüksek kaliteli hizmet sunduklarını bildirdi.

Uslu, “Öngördüğümüz gibi 2022 yılını rakiplerimizin çok üstünde biletleme sayısı ile kapadık. Öte yandan, geçmiş yıllarda yaşanan pandeminin sektörümüzdeki etkisini hep birlikte aştık. Bunun sonucunda da kültür, sanat üreticilerini izleyiciler ile tekrar buluştuğunu gördük. Bu her iki durum da bizim için büyük mutluluk ve gurur sebebi.” değerlendirmesinde bulundu.

Biletinial'ın, Türkiye'nin en yüksek sayıda biletleme yapan platformu olarak kültür, sanat alanının veri madenine sahip şirketi olarak, 2023 yılı itibarıyla bu alandaki çalışmalarını düzenli olarak kamuoyu ile paylaşacağını belirten Uslu, “Türkiye'nin kültür haritasının çıkarılmasını Biletinial'ın misyonunun bir parçası olarak görüyoruz. Bu doğrultuda sahip olduğumuz bilgi birikimi ile bu alanda yapılacak yatırımlara destek sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Yıldız Taşdelen Erli

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.