Dolar 32,6372
Euro 35,3874
Altın 2.507,00
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 28°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 30°C

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde “Bitki Hastanesi” kurulacak

BOLU (AA) – Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (BAİBÜ) bitki hastalıklarının teşhisi, tedavisi ve bu alana yönelik bilimsel çalışmaların …

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde “Bitki Hastanesi” kurulacak
28 Ekim 2021 12:24
202
A+
A-

BOLU (AA) – Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (BAİBÜ) bitki hastalıklarının teşhisi, tedavisi ve bu alana yönelik bilimsel çalışmaların yapılacağı Bitki Hastanesi kurulması için protokol imzalandı.

BAİBÜ'den yapılan açıklamaya göre, imza töreni Rektörlükte gerçekleştirildi.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bitki Hastanesinin bitki hastalıklarının teşhis ve tedavisine yönelik araştırma ve bilimsel çalışmalara öncülük edeceğini, bunun sonuçlarının ülke ziraati ve tarımsal gelişmeye büyük katkı sunacağını kaydetti.

Alişarlı, projede emeği geçen akademisyenlere ve desteklerinden dolayı MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu'na teşekkür etti.

Konuşmanın ardından Alişarlı ve Çöpoğlu, protokolü imzaladı.

– Bölge illerine de hizmet verecek

BAİBÜ Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülay Kaçar koordinatörlüğünde hazırlanan projenin fizibilite çalışmalarına kısa sürede başlanacak.

Türkiye'de üniversite bünyesinde kurulan ilk Bitki Hastanesi unvanına sahip proje, BAİBÜ'nün ana yerleşkesi Gölköy'de Ziraat Fakültesi'nin yanındaki arazide hayata geçirilecek.

Bolu başta olmak üzere Düzce, Kocaeli, Sakarya ve Yalova gibi bölge illerine hizmet verecek hastanede, bitki hastalıklarının teşhisi ve tedavisi yapılacak, bitki zararlıları ve yabancı otlarla mücadele edilerek bölgesel kalkınmaya fayda sağlanacak.

Muhabir: Esra Altınmakas

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.