Dolar 32,5332
Euro 34,8891
Altın 2.430,91
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 21°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Bolu Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi” aldı

BOLU (AA) – Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından “Sıfır Atık Belgesi” alındığını bildirdi …

Bolu Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi” aldı
5 Nisan 2022 16:17
146
A+
A-

BOLU (AA) – Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından “Sıfır Atık Belgesi” alındığını bildirdi.

Temizlik İşleri Müdürlüğünde basın toplantısı düzenleyen Özcan, belediyenin katı atık ve kaynağında ayrıştırma konularında elde ettiği başarı sayesinde belge almaya hak kazandığını söyledi.

Türkiye'nin en temiz şehirlerinden biri olduklarını dile getiren Özcan, bu belgeyle bunun ortaya konulduğunu anlattı.

Özcan, temizlik hizmetlerinin sadece çöplerin toplanmasından ibaret olmadığını vurgulayarak, “Kaynakta ayrıştırma noktasında şu anda Türkiye'nin en iyi belediyesi biziz. Aynı zamanda katı atıklardan elektrik üretimi de yapıyoruz. Bertaraf edilen çöplerden 3 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar enerji ürettik.” dedi.

Geçen yıl 105 ton tekstil atığının toplandığını aktaran Özcan, yapılan çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

“Elektronik atık olarak 488 kilogram atık pil, 500 kilogram elektronik atık, 180 kilogram floresan tehlikeli atık toplanmış. Atık ilaçları da topluyoruz. Geçen yıl 200 kilogram toplamışız. Bitkisel atık yağ, bu çok önemli; geçen yıl 121 ton toplamışız. Endüstriyel atık yağ olarak da 64 ton atık toplamışız ve bunları ayrıştırmışız. Yine ömrünü tamamlamış lastik, bundan da 500 ton toplamışız.”

Özcan, tarımsal ve hayvansal ürünlerin üretiminin desteklenmesi için köylülerden pazar yerlerinde işgaliye bedeli talep edilmeyeceğini de bildirdi.

Muhabir: Onur Orhan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.