Dolar 32,4118
Euro 34,7934
Altın 2.400,09
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bolu’da Ahilik Haftası etkinlikleri

BOLU (AA) – Bolu Ahi heyeti, Vali Ahmet Ümit'i ziyaret etti. Valilik makamında gerçekleşen ziyarete, İl Ticaret Müdürü Ersin Terzi, Bolu …

Bolu’da Ahilik Haftası etkinlikleri
17 Eylül 2021 11:17
227
A+
A-

BOLU (AA) – Bolu Ahi heyeti, Vali Ahmet Ümit'i ziyaret etti.

Valilik makamında gerçekleşen ziyarete, İl Ticaret Müdürü Ersin Terzi, Bolu Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkan Vekili Selahattin Ayen, Genel Sekreteri Selhan Şimşek, Berberler Odası Başkanı Nezahat Gökçeoğlu, Mudurnu Esnaf Odası Başkanı Necati Yaşlı ve “Yılın Ahisi” seçilen Mahmut Damgacı katıldı.

BESOB Başkan Vekili Ayen ve İl Ticaret Müdürü Terzi, Ahilik Haftası kutlamaları ve Damgacı'nın meslek geçmişi hakkında Ümit'e bilgi verdi.

Ahiliğin, tarihte bilinen en önemli ve en etkin esnaf teşkilatı olduğunu dile getiren Ümit, “Şanlı bir tarihin, yüce bir milletin, kadim bir medeniyetin evlatlarıyız. Köklü tarihimizde ahilik; esnafa ve zanaatkarlara adaletli ve vicdanlı olmayı, alın teriyle helal kazanç sağlamayı düstur edinirken aynı zamanda insanları ahlaki ve manevi yönlerden de eğiten ve geliştiren bir teşkilat olmuştur. Anadolu'da ahilik teşkilatının kurucusu, esnaf ve sanatkarların piri olan Ahi Evran; çok usta bir esnaf, ticaretçi, mücahit, savaşçı ve ahlaki değerleri çok üst seviyede bir şahsiyettir. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın genelgeleriyle “Ahi Evran Yılı” olan 2021 yılı ahiliğin gelecek nesillere anlatılması, tanıtılması ve özünün kavranabilmesi için çok büyük anlam ifade etmektedir.” diye konuştu.

Ümit, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında “Yılın Ahisi” seçilen Mahmut Damgacı ile “Yılın Kalfası” seçilen Muhammet Karakoç'a iletilmek üzere Berberler Odası Başkanı Gökçeoğlu'na ve “Yılın Çırağı” seçilen Ziya Biçici'ye iletilmek üzere BESOB Başkan Vekili Ayen'e plaket ve Ticaret Bakanlığınca gönderilen belgeleri verdi.

Muhabir: Nurhan Çorlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.