Dolar 32,2103
Euro 34,9983
Altın 2.510,82
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
21°C
Parçalı Bulutlu
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 20°C

Bolu’da gazetecilere arama kurtarma ve dağcılık eğitimi verildi

BOLU (AA) – Bolu'da, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD), kentte görev yapan ulusal ve yerel medya çalışanlarına arama kurtarma ve …

Bolu’da gazetecilere arama kurtarma ve dağcılık eğitimi verildi
25 Ekim 2021 11:02
177
A+
A-

BOLU (AA) – Bolu'da, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD), kentte görev yapan ulusal ve yerel medya çalışanlarına arama kurtarma ve dağcılık eğitimi verildi.

İçişleri Bakanlığınca 2021'in “Türkiye Afet Eğitim Yılı” ilan edilmesi dolayısıyla birçok kurum ve kişiye eğitimler veren Bolu AFAD'ın kent genelindeki çalışmaları devam ediyor.

Afet konusunda farkındalık oluşturmak isteyen kentteki ulusal ve yerel medya çalışanları da eğitim almak için AFAD'a başvurdu.

Bu kapsamda 12 gazeteciye ilk olarak Bolu AFAD Müdürü Cengiz Çavuş gözetiminde eğitmenler tarafından KBRN farkındalık eğitimi verildi ve arama kurtarmada kullanılan malzemelerin tanıtımı yapıldı.

Eğitmenler, daha sonra afet sonucu enkaz altından yaralı kurtarma sırasında uyulması gereken davranışları ve malzeme kullanımını gazetecilere uygulamalı gösterdi.

Gazeteciler, son olarak Çakmaklar Mahallesi'ndeki off-road alanında kurulan dağcılık istasyonunda temel dağcılık ve tırmanış eğitimi aldı.

Muhabir: Cemal Coşkun

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.