DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Borusan Geleceğe İlham Buluşmaları mart ayı etkinliği yapıldı

– Borusan Holding’in sürdürülebilirlik odaklı Geleceğe İlham Buluşmalarının mart ayı konukları sosyal gastronomi şefi Ebru Baybara Demir ve şef Türev Uludağ oldu

Banner Resmi
22.03.2023
85
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Borusan Holding'in sürdürülebilirlik odaklı Geleceğe İlham Buluşmaları'nın mart ayı konukları sosyal gastronomi şefi Ebru Baybara Demir ve şef Türev Uludağ oldu.

Borusan Holding'den yapılan açıklamaya göre, Borusan Holding, sürdürülebilirlik odak alanları olan iklim, insan ve inovasyon başlıklarına paralel içeriklerde ufuk açıcı buluşmalar serisi düzenliyor.

Her ay düzenlenen Geleceğe İlham Buluşmaları'nda toplumsal cinsiyet eşitliği, gençler ve iklim krizi, doğa ve insan ilişkisi, insan ve teknoloji odağında sürdürülebilirlik gibi farklı konular ele alınıyor.

EKOIQ Genel Yayın Yönetmeni Barış Doğru moderatörlüğünde düzenlenen buluşmaların mart yayınında konukları, deprem felaketi sonrasında bölgede aktif bir şekilde yer alan ve kurduğu mutfaklarla binlerce kişiye sıcak yemek ulaştıran sosyal gastronomi şefi Ebru Baybara Demir ve şef Türev Uludağ oldu.

– 5 mutfakta pişen yemeklerin sayısı 3 milyon 500 bin kabı geçti

Depremin meydana geldiği 6 Şubat itibarıyla hızlı bir şekilde koordine olarak bölgeye ulaşan ve burada mutfak kurarak depremzedelere, arama kurtarma ekiplerine ve gönüllülere sıcak yemek ulaştıran Ebru Baybara Demir, ekibiyle birlikte 4 şehirde yüzbinlerce öğün yemek çıkarırken sosyal fayda odağında da milyonlara ilham oluyor.

Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurucularından olan Demir, afet döneminde de toplumsal faydayı gözeten anlayışı, girişimcilik ruhu ve koordinasyon yeteneği ile ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırmak için ekibiyle birlikte büyük bir efor sarf ediyor.

Mutfak 24 saat boyunca çalışırken Türkiye'nin dört bir yanında pek çok gönüllü şef de bu zor süreçte ihtiyaç sahiplerinin yanında oldu.

5 mutfakta pişen yemeklerin sayısı 3 milyon 500 bin kabı geçerken sistemin sürdürülebilirliği için bölge halkından istihdam da sağlandı.

– “Dayanışmayı çok iyi bilen bir toplumuz”

Açıklamada etkinlikteki görüşlerine yer verilen Demir, konunun artık yemek pişirip dağıtmak değil, birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayarak, “Türkiye çok büyük ve acı bir sınav verdi. Şunu gördük ki acıda da sevinçte de bir araya gelebilen ve dayanışmayı çok iyi bilen bir toplumuz.” ifadelerini kullandı.

Demir, bundan sonraki adımın ileriyi planlamak, kurulan sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak olduğunu belirterek, bölgede gönüllü ihtiyacının sürekli olduğunun altını çizdi.

Şef Türev Uludağ da “Burada artık yemek yapmanın ötesine geçtik. Herkes elini taşın altına koymalı. Birliktelik çok güçlü bir kelime. Bu kelimenin altını doğru paydaşlarla doldurursak ortaya bir değer çıkıyor. Herkesi kapsayarak birlikte hareket etmemiz gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

– Borusan, yardım ve destekleriyle deprem bölgesinde

Topluma fayda sağlama misyonuyla hareket eden Borusan, içinden geçilen zorlu süreçte deprem bölgesinde ihtiyaç sahiplerinin yanında oldu. Depremin ilk günlerinde AFAD'a 10 milyon TL'lik fon aktaran kurum, afet bölgesinde ihtiyacı olanlara ulaştırılmak üzere, maddi destek sağlamak isteyen Borusanlılar için Borusan Afet Destek Fonu oluşturdu ve 2 binden fazla çalışanla 5,6 milyon TL'lik nakdi bağış gerçekleştirdi.

Bu fon ile ihtiyaç malzemesi alınarak bölgeye gönderildi. Ayrıca afetzedelerin acil ihtiyaç duyduğu uyku tulumu, ısıtıcı, kıyafet ve benzeri ayni yardımlar da şirket ve Borusan Gönüllüleri organizasyonu ile toplandı. Şu ana kadar toplam 17 yardım aracı ihtiyaç bölgelerine sevk edildi.

Bu desteklere ek olarak, grup şirketlerinin bölgeye göndermiş olduğu ayni destek yardımı ise ilk günden bugüne yaklaşık 30 milyon TL'yi buldu. Ayrıca 700'ü aşkın Okyanus Gönüllü Borusanlı, arama kurtarma ve sahada ihtiyaç olan diğer çalışmalarla ilgili destek verdi.

Ayrıca Borusan Grubu ve Borusan Kocabıyık Vakfı, bölgedeki yaşam ve eğitim koşullarının yeniden oluşturulması ve iyileştirilmesi için bugüne kadar verilen desteklere ilave olarak gelecek dönemde kullanılmak üzere 200 milyon TL kaynak ayırdı.

Muhabir: Elif Ferhan Yeşilyurt

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.