DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

BSH Türkiye, kız çocuklarının hayatına değer katmaya devam ediyor

İSTANBUL (AA) – BSH Türkiye'nin 2017 yılında başlayan ve inovatif olmanın gücünü sürdürülebilir bir anlayışla birleştirmeyi hedefleyen Makers …

Banner Resmi
10.10.2022
84
A+
A-

İSTANBUL (AA) – BSH Türkiye'nin 2017 yılında başlayan ve inovatif olmanın gücünü sürdürülebilir bir anlayışla birleştirmeyi hedefleyen Makers of Tomorrow-Geleceği Kodlayanlar projesi, katılımcı tüm çocukların hayallerine ulaşmasında köprü görevi görüyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, BSH Türkiye, gençlerin yaşamına değer katan projeler geliştirmeye ve yarını güçlendirmeye devam ediyor.

Eğitimin temel değerlerine ve teknoloji okuryazarlığına verdiği önemi, geliştirdiği yerel projelerle duyurmaya devam eden şirket, Geleceği Kodlayanlar başta olmak üzere birçok projeye imza atarak tüm kız çocuklarının Dünya Kız Çocukları Günü'nü kutluyor.

Geleceği Kodlayanlar projesi kapsamında Çerkezköy'de kurulan BSH MakersLab kodlama laboratuvarı ile ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri elektronik, robotik ve 3D gibi alanlarda eğitim alırken, makersoftomorrow.online platformu ile de tüm Türkiye'deki gençlere erişilebilir kodlama eğitimleri gerçekleştiriliyor.

– 1.953'ü kız öğrenci olmak üzere 4 bin 263 öğrenci kodlama eğitimi aldı

BSH'nin Kodluyoruz Derneği ile birlikte gerçekleştirdiği özellikle kız çocuklarının katılımı teşvik edilen Makers of Tomorrow projesi kapsamında salgın döneminin başlangıcına kadar yüz yüze olan atölyelerle birlikte 1.953'ü kız öğrenci olmak üzere toplam 4 bin 263 öğrenciye ulaşıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi Kurumsal İletişim Direktörü ve Sürdürülebilirlik Lideri Burçin Girit, şunları kaydetti:

“Daha iyi bir geleceği, sağlam temeller üzerinde inşa etmek için çalışıyoruz. Daha iyi ve sürdürülebilir bir yarının ise kız çocuklarının eğitimiyle doğrudan ilgili olduğunu biliyoruz. BSH Türkiye olarak üstlendiğimiz sorumlulukla geliştirdiğimiz projelerde çok sayıda çocuğun ve gencin hayatına değer katıyoruz.

Bu bilinçle faaliyete geçirdiğimiz Makers of Tomorrow-Geleceği Kodlayanlar projesi bizim için büyük önem taşıyor. 2017 yılından bu yana sürdürdüğümüz projede kız öğrencilerin sayısı giderek artarken, toplam öğrenci sayısı ise 4 bin 263'e ulaştı. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nü kutlarken bunu bilmek ve dahası için çalışmak tüm BSH ailesi için büyük bir mutluluk.”

Muhabir: Yıldız Taşdelen Erli

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.