Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

Çarşamba’da “çöp taksi” uygulaması başladı

ÇARŞAMBA’DA, DAR SOKAKLARDA ÇÖPLERİN TOPLANABİLMESİ İÇİN ÇÖP TAKSİ UYGULAMASI BAŞLATILDI. ÇARŞAMBA BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE KULLANILMAYA BAŞLANAN ÇÖP TAKSİ ADI VERİLEN KAMYONETLE, GÜN İÇİNDE GİRMESİ ZOR CADDE VE ARA SOKAKLARDA DOLAŞILARAK, BİRİKEN ÇÖPLER TOPLANIYOR. ÇÖP KAMYONLARININ GİREMEDİĞİ VE KONTEYNER KONULAMAYAN CADDELERDEKİ EL ÇÖPLERİNİ DE ALMAK İÇİN DE ÇÖP TAKSİ KULLANILACAK. AYRICA BU UYGULAMA İLE BÜYÜK ÇÖP ARAÇLARINDAN KAYNAKLANABİLECEK OLASI TRAFİK AKSAMALARININ DA ÖNÜNE GEÇİLMESİ PLANLANIYOR.

Çarşamba’da “çöp taksi” uygulaması başladı
21 Eylül 2021 16:13
345
A+
A-

Çarşamba Belediyesi çöplerin daha hızlı toplanabilmesi için “çöp taksi” uygulamasını başlattı.

Çarşamba’da, dar sokaklarda çöplerin toplanabilmesi için çöp taksi uygulaması başlatıldı. Çarşamba Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılmaya başlanan çöp taksi adı verilen kamyonetle, gün içinde girmesi zor cadde ve ara sokaklarda dolaşılarak, biriken çöpler toplanıyor. Çöp kamyonlarının giremediği ve konteyner konulamayan caddelerdeki el çöplerini de almak için de çöp taksi kullanılacak. Ayrıca bu uygulama ile büyük çöp araçlarından kaynaklanabilecek olası trafik aksamalarının da önüne geçilmesi planlanıyor.

Yeni hizmet hakkında açıklamalarda bulunan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, şunları söyledi:

“Tüm birimlerimizde hizmet kalitesini artırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Çöp taksi uygulaması ile büyük kamyonların girmesi zor olan ara sokaklara daha kolay ve hızlı bir şekilde müdahale edeceğiz. Aracımızın küçük ve seri olmasından dolayı olumsuzluğun yaşandığı bölgeye daha hızlı ulaşıp sorunun çözülmesini sağlayacağız. Şehir içindeki dar caddelerimizde büyük çöp kamyonlarının oluşturacağı trafik aksamalarının da önüne geçmiş olacağız. Çöp Taksi de yeni uygulamalarımızdan bir tanesi, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.