Dolar 32,3910
Euro 34,7746
Altın 2.397,14
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Coğrafi işaretli Taşköprü sarımsağı pazardaki yerini aldı

KASTAMONU (AA) – Avrupa Birliği (AB) coğrafi işaret tescilli Taşköprü sarımsağı pazarda satılmaya başlandı.AB'nin yanı sıra Türkiye'de de coğrafi işaretle tescilli olan Taşköprü sarımsağı, bu yıl yaklaşık 23 bin dekar alanda üretiliyor, 25 bin ton…

Coğrafi işaretli Taşköprü sarımsağı pazardaki yerini aldı
11 Temmuz 2023 17:09
82
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Avrupa Birliği (AB) coğrafi işaret tescilli Taşköprü sarımsağı pazarda satılmaya başlandı.

AB'nin yanı sıra Türkiye'de de coğrafi işaretle tescilli olan Taşköprü sarımsağı, bu yıl yaklaşık 23 bin dekar alanda üretiliyor, 25 bin ton civarında rekolte bekleniyor.

Temmuz ayının gelmesiyle hasat işlemlerini tamamlayan çiftçiler, ürünlerini pazara getirmeye başladı.

Pazarda satışa sunulan sarımsak, büyüklüğüne göre 15 ila 45 lira arasında satılıyor.

Sarımsak üreticisi Nail Geyik, AA muhabirine Taşköprü sarımsağının temmuz ayında çıktığını belirterek, “Her tanesi emek ürünü. İnşallah bu sene sarımsağın emeğin karşılığını bulacağını düşünüyorum. Bizim sarımsağımız dünya çapında doğal bir marka. Taşköprü sarımsağının daha kalitelisi yok. Kendine has aroması ve en önemlisi uzun raf ömrü dolayısıyla dünyada birincidir.” diye konuştu.

Taşköprü Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Eligüzeloğlu da pazarda sarımsak fiyatının 1-2 hafta değişim gösterebileceğini dile getirerek, “Şu an pazarda satılan sarımsak henüz yaş, kuruduğu zaman fiyatlar değişecek. Tüm çiftçilerimize hayırlı hasatlar ve hayırlı satışlar diliyorum. Rabb'im tüm üreticilerimize kolaylık versin.” ifadesini kullandı.

Taşköprü Kaymakamı Bekir Özen ve Belediye Başkanı Abdullah Çatal da sarımsak pazarını ziyaret ederek, üreticilerle sohbet etti.

Muhabir: Ali Bayaslan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.