Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

Çorum İskilip’in “Sirke salatası” coğrafi işaretle tescillendi

ÇORUM (AA) – Çorum'un İskilip ilçesine özgü “Sirke salatası”na coğrafi işaret tescili verildi. İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, yaptığı yazılı açıklamada, ilçelerinin değerlerinden “İskilip dolması”nın olmazsa olmazı “Sirke salatası”na coğrafi işar…

Çorum İskilip’in “Sirke salatası” coğrafi işaretle tescillendi
21 Eylül 2023 16:09
50
A+
A-

ÇORUM (AA) – Çorum'un İskilip ilçesine özgü “Sirke salatası”na coğrafi işaret tescili verildi.

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, yaptığı yazılı açıklamada, ilçelerinin değerlerinden “İskilip dolması”nın olmazsa olmazı “Sirke salatası”na coğrafi işaret başvurularının Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından olumlu bulunduğunu belirtti.

Sirke salatasına coğrafi işaret tescil belgesi verildiğini vurgulayan Sülük, ilçeye özgü 4 ürünün daha başvurusu sürecinin devam ettiğini vurguladı.

Sülük, daha önce de İskilip dolması, İskilip turşusu, İskilip ramazan keşkeği ve tokmaklı kağnıya coğrafi işaret alındığını kaydetti.

– Yapılışı

İskilip sirke salatası, yoğurt, su, taze ve çekirdeksiz salatalık, sarımsak, üzüm sirkesi, şeker ve tuz kullanılarak yapılıyor.

Yoğurt ve su bir kapta karıştırılarak sulu kıvamlı ayran haline getirilir, sirke eklenir. Ezilmiş sarımsak, gıda ile temasa uygun tülbent içine konularak sirkeli ayran karışımı içinde bekletilir, tuz ve şeker karışıma ilave edilir.

Küp şeklinde doğranmış salatalıklar, su dolu bir kapta yaklaşık 4-6 dakika bekletilerek yumuşatıldıktan sonra karışıma eklenir, ardından kaselere konularak servis edilir.

Muhabir: Zafer Akpınar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.