Dolar 32,2873
Euro 35,0438
Altın 2.473,64
BİST 10.509,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 22°C

Çorum’da “Gıda Denetim Seferberliği” başladı

ÇORUM (AA) – Tarım ve Orman Bakanlığınca 25-28 Ekim tarihleri arasında Türkiye genelinde başlatılan “Gıda Denetimi Seferberliği” kapsamında Çorum …

Çorum’da “Gıda Denetim Seferberliği” başladı
26 Ekim 2021 13:42
205
A+
A-

ÇORUM (AA) – Tarım ve Orman Bakanlığınca 25-28 Ekim tarihleri arasında Türkiye genelinde başlatılan “Gıda Denetimi Seferberliği” kapsamında Çorum'da 32 görevlinin katılımıyla denetimlere başlandığı bildirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, gıda güvenliği konusunda farkındalığı artırmak amacıyla kent merkezi ve 8 ilçede denetim yaptıklarını belirtti.

Seksen bir ilde uygulanan seferberliğin ilk kez 2019'da yapıldığını hatırlatan Sarı, “Seferberlik kapsamında gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri denetime tabi tutulmaktadır. Her gün bir sektör denetlenmek suretiyle il genelindeki gıda işletmeleri denetlenip, hijyen koşulları, çalışanların kılık kıyafet temizliği ve iş yerlerinin mevzuata uygunluğu incelenecektir. Kanunlara aykırı iş yerleri hakkında yasal işlem uygulanacaktır.” ifadelerini kullandı.

Sarı, denetimlerin haricinde vatandaşların da gördükleri olumsuzluklar hakkında ALO 174 gıda hattı ile 0501 174 0174 numaralı WhatsApp hattından ihbarda bulunabileceklerini belirterek, şunları kaydetti:

“En iyi denetçi tüketicinin kendisidir. Tüketiciler, şüphe duyduğu, endişe ettiği veya birebir karşılaştığı olumsuz bir durumla alakalı olarak mutlaka ihbarda bulunsunlar. Denetimlerimiz bu bir haftalık süreçle sınırlı değildir. Vatandaşlarımız gıda üzerine çalışan üretim, satış ve toplu tüketim noktaları ile buralardan tedarik ettikleri ürünlerde görmüş oldukları eksik ve kusurları 7 gün 24 saat bildirmeye devam edebilirler.”

Muhabir: Dilek Sezen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.