Dolar 32,3684
Euro 34,7084
Altın 2.392,65
BİST 10.154,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Çorum’da “Mesleki Gelişim Akademisi ve Bilinç Serisi Projesi” başladı

ÇORUM (AA) – Çorum İl Müftülüğü ile Hitit Üniversitesi İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce (HİSAM) hazırlanan “Mesleki Gelişim Akademisi ve Bilinç Serisi Projesi”nin başladığı bildirildi.HİSAM'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ahlat…

Çorum’da “Mesleki Gelişim Akademisi ve Bilinç Serisi Projesi” başladı
22 Ekim 2023 20:24
46
A+
A-

ÇORUM (AA) – Çorum İl Müftülüğü ile Hitit Üniversitesi İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce (HİSAM) hazırlanan “Mesleki Gelişim Akademisi ve Bilinç Serisi Projesi”nin başladığı bildirildi.

HİSAM'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ahlatcı Eğitim Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı'nın finansal desteğiyle geliştirilen proje kapsamında, Müftülük çalışanları ile üniversite öğrencilerinin kişisel gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor.

İki aşamalı yürütülecek projenin ilk aşaması olan “Mesleki gelişim akademisi” kapsamında İl Müftülüğünde görevli vaiz, din hizmetleri uzmanı, manevi danışman ve rehber, imam hatip ve müezzin kayyımlarla toplam 48 saatlik eğitim programı yürütülecek.

“Bilinç serisi” aşamasında ise kentteki üniversite öğrencilerine yönelik farklı konularda 4 panel yapılacak.

Projenin “Mesleki gelişim akademisi” kapsamında ilk eğitim, Diyanet Gençlik Merkezi'nde Prof. Dr. Selim Türcan'ın “Son Dönem Tefsir Yaklaşımları” ve Doç. Dr. Ömer Dinç'in “Kuran'ın Tarihselliği” başlıklı sunumlarıyla yapıldı.

“Bilinç serisi” kapsamında ise Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu'nda Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları Doç. Dr. Yunus Öztürk, Doktor Öğretim Üyesi Mehmet Hicabi Seçkiner ve Dr. Abdullah Çakır'ın konuşmacı olarak katıldığı seminer gerçekleştirildi.

İl Müftü Yardımcısı Fatih Kaya'nın moderatörlüğünü yaptığı seminerde akademisyenler, “inanma ihtiyacı”, “kulluk bilinci” ve “ibadetlerin külfet boyutu” konularında bilgilerini üniversite ve lise öğrencileriyle paylaştı.

Muhabir: Dilek Sezen

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.