Dolar 32,6095
Euro 34,7751
Altın 2.505,88
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 27°C

Dardanel’den 9 ayda 35,9 milyon TL kar

İSTANBUL (AA) – Dardanel, geçen yılın ilk dokuz aylık döneminde 6,2 milyon TL’lik kâr elde ederken, bu yıl 35,9 milyon TL’lik kâr elde etti …

Dardanel’den 9 ayda 35,9 milyon TL kar
8 Kasım 2022 11:51
97
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Dardanel, geçen yılın ilk dokuz aylık döneminde 6,2 milyon TL’lik kâr elde ederken, bu yıl 35,9 milyon TL’lik kâr elde etti.

Dardanel açıklamasına göre, şirket, 2022 yılının ilk dokuz aylık konsolide finansal raporlarını yayınladı. Buna göre, şirket, yeni açıkladığı finansal raporlarla istikrarlı büyümesini 2022’de de artırarak sürdüreceğini gösterdi.

Şirket, satış tutarını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 133 artırarak başarılı grafiğini devam ettirdi. 2021’deki yıllık cirosu 1.160 milyar TL olan şirket, bu yılın sadece ilk dokuz ayında 1.9 milyar TL’lik ciroya ulaştı.

Şirketin FAVÖK tutarı da yine 2021’in ilk dokuz ayına kıyasla yüzde 129 artarak 222 milyon TL’ye yükseldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dardanel Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, son yıllarda üretim güçlerini katlarken büyüme ivmesini hem Türkiye'de hem de ihracat yaptıkları coğrafyalarda istikrarlı bir şekilde sürdürmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Önen, “2022’nin ilk dokuz ayının finansal raporlarına geçtiğimiz yıla kıyasla baktığımızda satışlarımızı yüzde 133 oranında artırdığımızı görüyoruz. Bu gelişmeler, bizim gibi, ülkemizde ürettiğimiz katma değerli balık ve deniz ürünlerini her geçen gün daha geniş bir coğrafyaya ulaştıran ve ihracatına ivme katan bir şirket için memnuniyet verici.” değerlendirmesinde bulundu.

Şirketin, artan maliyetlere rağmen başarılı gelir performansıyla FAVÖK tutarını da yine geçen yılın ilk dokuz ayına kıyasla yüzde 129 artırmayı başardığına işaret eden Önen, şunları aktardı:

“Stratejilerimiz doğrultusunda, AR-GE, inovasyon ve yeni üretim hatlarına yaptığımız yatırımların geri dönüşünü almaya devam edeceğiz. Dardanel uzmanlığını yeni tüketici gruplarıyla buluşturmak adına farklı kategorilerde ürünler geliştirip bu yöndeki yatırımlara da devam edeceğiz. Dünyanın en büyük deniz üreticilerinden biri olma hedefimiz yönünde, markalı ve katma değeri yüksek üretimle yurt içinde ve yurt dışında sağladığımız istikrarlı büyümeyi sürdüreceğiz.”

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.